Niemand kan je haar beter föhnen dan een kapper. Helaas zijn we niet ‘altijd’ in de mogelijkheid om ons haar te laten doen. Wel kun je kijken of je eigen “blow dry” skills nog wat verbeterd kunnen worden met de volgende tips.

Bescherm je haar
Gebruik een product dat je haar beschermt tegen de hitte van een föhn. Deze producten zijn er speciaal op gericht om je haar geen schade toe te brengen tijdens het föhnen. Heb je fijn haar gebruik dan een product dat tegelijkertijd ook volume geeft aan je haar. Heb je dik en stug haar gebruik dan een verzorgend product.

Maak je haar droog
Gebruik de medium stand van je föhn om je haar te drogen. Dit is beter voor je haar. Begin eerst met de hoofdhuid en daarna pas bij de punten. Heb je vol haar föhn je haar dan van boven naar beneden met de haarschubben mee. Zo krijg je een mooi glad resultaat. Heb je fijn haar en weinig volume, föhn dan juist tegen de richting in zodat je haarschubben wat wijder gaan staan. Hierdoor krijg je meer volume maar je haar kan er ook eerder door beschadigen. Doe dit dus alleen op plekken waar je echt volume wilt.

De ronde fohnborstel
Het is erg belangrijk welke borstel je hiervoor gebruikt, wij raden een borstel zoals de Morocanoil boar bristle aan. Een borstel als deze zorgt ervoor dat je haar luchtig geföhnd kan worden en je haar niet beschadigd wordt. Begin achter in je haar en werk vanuit daar naar voren toe. Hou de föhn in de richting naar beneden met de haarschubben mee voor een mooi glad resultaat. Wil je meer volume aan het begin dan kun je daar afwisselend met de haarschubben mee en ertegenin richten met de föhn. Pas als de haarborstel vloeiend door je haar heen gaat ben je klaar met de lok en ga je door naar de volgende lok. Als de borstel nog een beetje blijft vastzitten ga je dus nog even door. Laat de lokken die je net hebt gedaan nog even in een krul nadrogen en ga er niet direct met je handen doorheen.

Resultaat behouden
Als alles naar wens is moet je natuurlijk voorkomen dat het binnen een half uur weer in elkaar zakt. Gebruik een stevige maar flexibele haarlak en spray je haar er mee in. Wist je dat je ook een haarlak kunt gebruiken voordat je naar bed gaat? Het volume blijft dan beter behouden. Gooi je haar omhoog zodat je er niet direct op ligt of zet ze losjes vast. Op deze manier kun je nog een paar dagen genieten van je ‘blow dry’ kunsten.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email