Voorheen hadden we de gekleurde moisturizer of gekleurde dagcreme. Tegenwoordig hebben we CC, BB , DD en nu ook GG cream. Wat is het verschil en welk product is het meest geschikt voor jou?

BB creams
BB creams, Beauty Balms geven dekking aan je huid maar verzorgen je huid ook. Ze zijn lichter dan een foundation maar heftiger dan een gekleurde dagcrème. BB creams bevatten vaak anti oxidanten en een beschermingsfactor. Gebruik een BB echter niet als een volledige zonbescherming. Doordat er een kleurtje in een BB cream zit breng je waarschijnlijk niet zo’n dikke laag op dan wanneer je een zonnebrand product zou gebruiken.

CC creams
CC betekent Collor Correcting. CC creams zijn met name gericht om de kleur van je huid egaler te maken. Ideaal om te gebruiken als je last hebt van bijvoorbeeld rode vlekken in je gezicht of pigmentvlekken die je graag wat minder wilt laten opvallen maar toch een natuurlijke uitstraling wilt behouden. CC creams zijn een stuk lichter van structuur dan een BB cream.

DD creams
DD, de Dynamic Do-all cream is weer een combinatie van de CC en BB cream. Deze crème maakt de huid egaler en biedt vaak verzorging en SPF. De DD cream is met name geschikt voor een rijpere huid. Alhoewel de DD cream al in 2013 gelanceerd is blijft deze crème achter liggen op de DD en CC cream.

GG Creams
GG cream is weer iets nieuws. L’oreal heeft de GG cream gelanceerd. De GG cream is een combinatie van een BB cream en een bronzer. Verzorging, dekking en een sunkissed glow. Daarnaast verlengt en behoudt het de zongebruinde teint. Een echt zomerproduct dus. We zijn benieuwd of andere merken ook nog met een variant komen op deze GG cream.

Follow my blog with Bloglovin

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email