Wanneer je je haar vaak föhnt is het verstandig een leave-in conditioner te gebruiken. Dit beschermt je haar zonder het vet te maken.

Wanneer je je haar wilt opsteken is het beter om het haar van te voren niet te wassen, het haar blijft dan namelijk makkelijker in model zitten.

Het is belangrijk zo lang mogelijk te wachten met het föhnen van je haar. Zorg ervoor dat je dus eerst je make-up aanbrengt en je haren als laatste doet. Het beste moment om je haar te föhnen is als het bijna droog is. Hiermee beperk je de tijd dat je aan het föhnen bent, beschadigt je haar minder en zit je haar toch mooi in model.

Als je een krultang gebruikt dien je voor het beste resultaat haarlak op de lok te spuiten. Vervolgens draai je de lok rond voordat je de lok om de krultang draait. De lok moet je niet van de krultang afrollen, je krijgt een mooier resultaat als je de lok van de krultang af laat glijden.

Na het aanbrengen van haarlak is het niet verstandig het haar te borstelen. Je kamt de haarlak er dan namelijk uit. Resten van de haarlak blijven wel zitten en geven je haar een doffe uitstraling. Je kunt beter het haar heel voorzichtig doorkammen met een grove kam.

Wax is ook goed om te gebruiken wanneer je gaat zwemmen in een chloorbad. Door de vette substantie werkt de wax waterafstotend en dit voorkomt dat je haar uitdroogt van het chloorwater.

Haarserum kun je het beste zoveel mogelijk aan de onderkant van het haar gebruiken, smeer het nooit op de hoofdhuid want dat maakt het haar vet. Haarserum is ook prima te gebruiken om een mooie glans op andere lichaamsdelen te bereiken.

Kom je ook altijd handen tekort als je je haar aan het föhnen bent. Gebruik dan een ronde heteluchtborstel, dit is eigenlijk een borstel en föhn in één. Dat scheelt weer een hand.

Na het kammen van je haren doe je er verstandig aan om even met je handen door het haar te gaan. Hierdoor verwijder je de losse haren en voorkom je dat je deze haren op je kleding terechtkomen.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email