Beauty Woordenboek S


Sasanqua
Een plantaardige olie die de huidstructuur verbetert

Scrubben
Een ander woord voor exfoliëren en peeling. Met scrubben verwijderen je dode huidcellen en huidschilfertjes

Sebum
Sebum oftewel huidsmeer is een vettige substantie die wordt gevormd in de kliertjes rondom elk haar op het lichaam, de stof wordt afgescheiden door de talgklieren. Sebum beschermt de huid tegen vochtverlies en fungeert als smeermiddel voor huid en haar.

Sheabutter
Sheabutter wordt verkregen uit de sheaboom en heeft een sterk vochtbindend vermogen

Sinaasappelhuid
Een andere benaming voor cellulite. Zwelling van het onderhuidse bindweefsel waardoor de huid bobbelig wordt.

SPF
De afkorting Sun Protecting Factor, een andere benaming voor beschermingsfactor. Het getal geeft aan hoe sterk het anti-zonnebrandmiddel de UV-stralen in het zonlicht uitfiltert. Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming het product biedt tegen de UV-straling.

Steenpuist
Pijnlijke zwelling van de huid, veroorzaakt door diepe huidinfecties met bacteriën. Steenpuisten beginnen als rode, gevoelige zwellingen waar wellicht later pus uitkomt.

Stof
Een verbinding die hoofdzakelijk bestaat uit één type molecuul.

Stofwisseling
Chemische processen in het lichaam zoals het omzetten van voedsel in energie, de uitscheiding van afvalstoffen en de regulering van groei. De stofwisseling vertraagt naar mate men ouder wordt.

Straightener
De engelse benaming voor een stijltang.

Stratum corneum
Ook wel de hoornlaag genoemd is de aller buitenste laag van de epidermis. De huidcellen van de hoornlaag zijn dood en worden afgestoten.

Striae
Huidstriemen, zwangerschapstriemen

Subcutis
Een andere benaming voor de onderhuid. In de onderhuid bevindt zich de vetlaag van de huid, maar liefst tweederde van het lichaamsvet is hier opgeslagen

 
We hebben 1 gast online