Tips om je haren te verven


Groene gloed
Wanneer je haar een groene vloed heeft dan is dit te verhelpen door tomatenpuree of ketchup in je haar te smeren en dit even te laten intrekken.

Bleken citroensap
Je kunt je haar laten bleken d.m.v. citroensap. Dit is echter zo slecht voor het haar dat het wordt afgeraden tenzij je het vermengt met een conditioner.

Na het kleuren
Na het kleuren wordt geadviseerd het haar de eerste 48 uur niet te wassen. Haar dat net gekleurd is is heel kwetsbaar. Zwemmen in chloorwater en fel zonlicht kan ook de conditie van het gekleurde haar beïnvloeden.

Meer volume
Fijn haar kan meer body en volume krijgen wanneer het haar gekleurd wordt. De haarschacht zwelt als gevolg van het chemische proces.

Dikker of dunner
Wanneer je haarkleur lichter is lijkt het haar dunner. Donkere kleuren reflecteren meer licht en doen het haar dikker lijken.

Highlights
Highlights zijn af te raden bij kort haar, ze veroorzaken dan al snel een luipaardprint of zebra-effect.

Verkeerde kleur
Wanneer je haarkleur verkeerd is uitgepakt kun je de kleur vervagen door Anti Roos shampoo te gebruiken. Gebruik deze shampoo dus niet als u een mooie geverfde kleur heeft.

Haarlokje ipv verpakking
Kijk bij het uitzoeken van een haarkleuring altijd naar een haarlokje op het schap of in een kleurboek. De kleur op de verpakking is vaak niet reëel door druktinten en verkleuring door de zon.

Bescherm je gezicht
Smeer wat vaseline op je gezicht bij de haargrens voordat je gaat kleuren. Hiermee voorkom je dat de haarkleuring in je huid trekt.

Kleur heeft betrekking op je gezicht
Een donkere haarkleur maakt de uitstraling van je gezicht harder. Een lichte haarkleur heeft het tegengestelde effect en maakt je gezicht zachter.

Verandering van kleur
Bedenk goed dat als je je haar een totaal andere kleur geeft, je ook de make-up en kleding daarop aan moet passen.

Haarmasker
Gekleurd haar vraagt om een goede verzorging, gebruik daarom iedere week een voedend masker.

Vergelijk producten om je haren te verven
Lees hier hoe je makkelijk zelf je haren kunt verven
Lees meer over het verven van je wenkbrauwen