Tips om je haar te stylen


Wacht zo lang mogelijk met föhnen
Het is belangrijk zo lang mogelijk te wachten met het föhnen van je haar. Zorg ervoor dat je dus eerst je make-up aanbrengt en je haren als laatste doet. Het beste moment om je haar te föhnen is als het bijna droog is. Hiermee beperk je de tijd dat je aan het föhnen bent, beschadigt je haar minder en zit je haar toch mooi in model.

Leave-in conditioner

Wanneer je je haar vaak föhnt is het verstandig een leave-in conditioner te gebruiken. Dit beschermt je haar zonder het vet te maken.

Haar opsteken
Wanneer je je haar wilt opsteken is het beter om het haar van te voren niet te wassen, het haar blijft dan namelijk makkelijker in model zitten.

Krultang
Als je een krultang gebruikt dien je voor het beste resultaat haarlak op de lok te spuiten. Vervolgens draai je de lok rond voordat je de lok om de krultang draait. De lok moet je niet van de krultang afrollen, je krijgt een mooier resultaat als je de lok van de krultang af laat glijden.

Niet meer borstelen

Na het aanbrengen van haarlak is het niet verstandig het haar te borstelen. Je kamt de haarlak er dan namelijk uit. Resten van de haarlijk blijven wel zitten en geven je haar een doffe uitstraling. Je kunt beter het haar heel voorzichtig doorkammen met een grove kam.

Wax als bescherming
Wax is ook goed om te gebruiken wanneer je gaat zwemmen in een chloorbad. Door de vette substantie werkt de wax waterafstotend en dit voorkomt dat je haar uitdroogt van het chloorwater.

Mooie glans
Haarserum kun je het beste zoveel mogelijk aan de onderkant van het haar gebruiken, smeer het nooit op de hoofdhuid want dat maakt het haar vet. Haarserum is ook prima te gebruiken om een mooie glans op andere lichaamsdelen te bereiken.

Rond föhnen
Kom je ook altijd handen tekort als je je haar aan het föhnen bent. Gebruik dan een ronde föhnborstel, dit is eigenlijk een borstel en föhn in één. Dat scheelt weer een hand.

Haaruitval
Na het kammen van je haren doe je er verstandig aan om even met je handen door het haar te gaan. Hierdoor verwijder je de losse haren en voorkom je dat je deze haren op je kleding terechtkomen.

Vergelijk producten om je haar te stylenWord gratis member van Choosebeauty en schrijf je meteen in voor de nieuwsbrief
 
We hebben 2 gasten online