Tips haarverzorging


Effectieve werking
De werking van een masker kan versterkt worden door een laag plastic folie over het haar aan te brengen. Laat het vervolgens 10 minuten zitten, het masker kan dan optimaal zijn werk doen.

Fohnen
Het masker doet beter haar werk wanneer je tijdens de inwerktijd van het masker er met een föhn over blaast.

Gespleten haarpunten
Gespleten haarpunten kun je verdoezelen door er vaseline of een ander vet goedje in te smeren. Gespleten haarpunten kun je ook zelf bijknippen. Dit doe je door het in strengetjes te draaien en het haar dat eruit springt af te knippen.

Vitamines
Droog en beschadigd haar kun je versterken door meer ijzer en vitamine A en B in te nemen. Vitamine B5 is de enige vitamine die door het haar van buitenaf wordt opgenomen.

Agressieve shampoo

Wanneer het haar na het wassen ruw aanvoelt wil dit zeggen dat de shampoo die je gebruikt te agressief is voor het haar. Je kunt beter een andere shampoo gebruiken.

Beschermen tegen de zon
Net als de huid kan ook je haar beschadigen door de zon. Je kunt je haar beschermen door iets vets in je haar te smeren of het haar goed af te dekken met bijvoorbeeld een shawl.

Koud water
Als je na het douchen je haren uitspoelt met koud water sluit dit de schubben van het haar. Hierdoor krijgt
het haar een mooie glans.

Goed uitspoelen
Het uitspoelen van het haar heeft meer tijd nodig dan het wassen van het haar. Shampooresten maken je haar dof, je haar is moeilijker te stylen en wordt eerder vet.

Elastiekje
Het is niet goed voor je haar om vaak een elastiekje te dragen. Een elastiekje kan het haar door de wrijving beschadigen. Vooral als het haar nog nat is kan dit schadelijk zijn voor het haar omdat het haar op dit moment extra kwetsbaar is.

Borstel
Vermijdt borstels en kammen met scherpe randen, deze beschadigen je haar. Investeer in een goede borstel en koop er het liefst een met natuurhaar om beschadigingen aan het haar te voorkomen.

Extensions
Extensions zijn makkelijker uit het haar te verwijderen met een beetje olie. De olie zorgt ervoor dat de lijm eerder loslaat. De olie kun je weer uit het haar verwijderen door je shampoo te mengen met afwasmiddel.

Vergelijk producten om jouw haar te verzorgen

Lees meer over het stylen van je haar

Lees Tips voor meer volume in je haarWord gratis member van Choosebeauty en schrijf je meteen in voor de nieuwsbrief
 
We hebben 7 gasten online