Tegenwoordig zijn er talloze zonnebrand producten te koop. Kies een product dat bij je past.

Kies voor een zonnebrand met de juiste beschermingsfactor, passend bij jouw huidtype en de zonkracht van dat moment.

Kies altijd voor een product dat beschermt tegen UVA én UVB straling.

Je wordt nog sneller bruin door een product te gebruiken dat de huid voorbereidt op de zon. Je zont hiermee gezonder omdat je de huid minder lang hoeft bloot te stellen aan de zon om het gewenste effect te bereiken. Meestal gebruik je een dergelijk product enkele dagen voordat je gaat zonnen zodat je, eenmaal in de zon, sneller bruin wordt.

Wil je je huid goed beschermen tegen de schadelijke effecten van zonnestralen maar toch snel bruin worden? Kies dan voor een product met een gemiddelde of hoge beschermingsfactor maar met bruinversnellende ingrediënten waardoor de huid sneller bruin wordt.

Gebruik een speciaal product om de kwetsbare gezichtshuid te beschermen.
Gebruik een product met zeer hoge bescherming wanneer je een zeer gevoelige huid hebt of wanneer je last hebt van pigmentvlekken. De hoeveelheid straling, die de huid kan bereiken, wordt tot het minimum beperkt

Tijdens de zwangerschap of bij bepaald medicijngebruik reageert de huid vaak gevoeliger op de zon. Gebruik daarom een anti-zonnebrand product met een zeer hoge bescherming draag beschermende kleding, een hoedje en zonnebril en ga niet te lang in de zon.

Verzorg de huid goed na een zonnebad: kies voor een verzorgend aftersun product met een herstellende en bruinverlengende werking om de huid goed te verzorgen en het bruine kleurtje nog langer te behouden.

Kies voor een kalmerend aftersun product als je iets te lang in de zon geweest bent en de huid pijnlijk aanvoelt.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email