Het kopen van een goede foundation is een van de moeilijkste taken in make up land. Het is belangrijk dat je de juiste foundation uitkiest, die zowel bij jouw huidtype past als bij jouw huidskleur. Een foundation die de juiste dekking geeft en de juiste uitstraling. Een goede foundation is de basis van een goede make up.

Bij de aankoop van een foundation ga je eerst kijken welke foundation goed is voor jouw huidtype en pas daarna op zoek naar de juiste kleur. Bekijk hier onder welke foundation voor jouw huidtype geschikt is.

Droge huid
Foundations geven op een droge huid veel eerder vlekken. Belangrijk is dat je een goede crème foundation kiest op basis van oliën. Daarnaast is het belangrijk dat de foundation een goed dekkend resultaat geeft.

Vette huid
Een foundation voor een vette huid moet het nog erger glimmen van de huid voorkomen. Ga voor een foundation op waterbasis (dus geen olie) voor een transparant en natuurlijk effect. Kies een matterende foundation of poeder foundation als je de huid echt wilt matteren.

Rijpere huid
Een foundation voor de wat oudere en rijpere huid mag absoluut niet in de lijntjes gaan zitten. Hierdoor vallen rimpels en lijntjes namelijk veel beter op en dat is uiteraard niet de bedoeling. Kies in dit geval dan een een speciale foundation voor de oudere huid. Deze bevatten vaak licht reflecterende deeltjes die rimpels optisch verdoezelen en je huid een liftend effect geven.

Je kiest een foundation niet bij de kleur van je gezicht maar vooral bij de kleur van je nek. Is je gezicht veel donkerder dan je nek, dan ziet dit er onnatuurlijk uit. Let bij de aanschaf van een foundation op dat je een foundation kiest met een gele ondertoon. Foundations met een roze ondertoon geven vaak een onnatuurlijk effect. De enige plek waar een roze kleur mooi in je gezicht staat is op je wangen. Met een blush kun je heel gemakkelijk roze op de juiste plek in je gezicht aanbrengen. Gele ondertonen geven daarentegen een heel natuurlijk effect. Het kan voorkomen dat je foundation direct na het opbrengen wat roze oogt. Dit komt omdat de roze pigmenten eerder ontwikkelen dan de gele pigmenten in de foundation. Wacht een minuutje af om de juiste kleur te zien.

Kies eerder een lichtere foundation dan een donkerdere foundation. Het staat natuurlijker als je jouw gezicht lichter maakt dan donkerder. Het is raadzaam om een donkerdere foundation te hebben voor de zomer en een lichtere foundation voor de winter. Je kunt deze 2 basiskleuren dan mengen zodat je altijd de juiste kleur hebt.

Er bestaan heel veel verschillende adviezen om te kijken op welke plek je de foundation het beste kunt testen. Het makkelijkste is om de foundation eerst op je pols te testen voor de kleur. Test de foundation daarna op je hand om te kijken naar de structuur van de foundation. Door je hand te draaien kun je het licht vangen en goed bekijken wat de foundation op de huid doet. Je kunt kijken of de foundation jouw huid gladder maakt of juist in de huidplooitjes gaat zitten. Ook kun je op deze manier goed zien of de foundation mat of glanzend is, en hoe goed de dekking van de foundation is. Pas als de foundation aan de kleur en structuur van jouw wensen voldoet, test je de foundation op je gezicht en dan bij voorkeur op je kaaklijn.

Als je een foundation koopt vraag dan ook even of je de kleur even buiten mag testen. Of nog beter, vraag of ze een klein proefje voor je kunnen maken zodat je deze eerst uitvoerig kunt testen. Er kan aardig wat tijd inzitten om de juiste foundation te vinden. Maar als je de juiste foundation eenmaal hebt gevonden ben je voorlopig klaar, en heb je altijd een goede basis van je make up.

Ga direct naar: foundations

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email