Als je last hebt van droge handen wrijf ze dan voor het slapen gaan in met een voedende en verzorgende handcrème. Trek vervolgens plastic handschoenen aan. De handcrème trekt dan extra goed in en de volgende dag wordt je wakker met heerlijk zachte handen.

Heb je last van hele droge handen, bijvoorbeeld in de winter dan kun je ook arnica of teunisbloemolie gebruiken voor de regeneratie van de cellen.

Het is heel belangrijk je handen een paar keer per dag te wassen met een handzeep. Doordat je handen van alles aanraken zijn deze een bron van bacteriën die je verspreidt als je je gezicht aanraakt. Om te voorkomen dat je handen uitdrogen door het wassen is het raadzaam daarna een handcrème te gebruiken met vochtinbrengende ingrediënten die het water aan de bovenste huidlaag binden.

Kijk op de ingrediëntenlijst van je handcrème of deze natuurlijke olie, ureum of glycerine bevat. Deze ingrediënten hebben namelijk het doel om het vocht aan de huid te binden en het vocht en vetgehalte te reguleren.

Als je handcrème moeilijk intrekt, dan zit er waarschijnlijk glycerine in de handcrème. Glycerine moet in de huid worden gemasseerd. Wil je een handcrème die snel intrekt, let er dan op dat deze geen glycerine bevat.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email