Wanneer je nagels snel breken is het verstandig je voedingspatroon aan te passen. Zorg voor voldoende calcium, ijzer en zink, dit is aanwezig in rauwe groenten, vers fruit en zuivel.

Nagelriemen moet je nooit afknippen, deze beschermen je nagels tegen bacteriën, beter is het om de nagelriemen tijdens of na het douchen voorzichtig terug te duwen en te behandelen met een speciale crème voor nagelriemen.

Verkleurde nagels zijn te verhelpen met gebitsreinigingstabletten. Door deze op te lossen in water en de nagels vervolgens met een nagelborstel te boenen krijgen ze hun oorspronkelijke kleur terug.

Heb je met een nagelschaartje of pincet bijna geen grip meer dan kun je ze weer scherp maken met een stukje schuurpapier.

Wanneer je de nagels gaat polijsten of vijlen dan is het beter om dit niet direct na het douchen te doen, de huid rondom de nagels is dan zacht en kan gemakkelijk beschadigen.

Nagelschaartjes hebben niet voor niets een ronding, deze is speciaal voor de teennagels en dient tegen de ronding in gebruikt te worden om ingegroeide teennagels te voorkomen.

Ga je iets doen waarbij je van tevoren al weet dat je vieze randjes onder je nagels krijgt, trek dan je nagels over een stuk zeep. Hierdoor kan de vuiligheid niet meer onder je nagels komen en de zeep is makkelijk te verwijderen doordat deze oplost in water.

Ga direct naar de beste producten voor nagels

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email