Oogcrème moet je van buiten naar binnen aanbrengen. Voor een optimaal resultaat klop je de crème zachtjes met je vingertoppen in de huid.

Je ogen kun je het beste reinigen met een speciale oogmake-up remover. De huid rondom de ogen is erg dun en gevoelig. Gebruik voor je ogen ook speciale verzorgingsproducten.

Laat je ogen 1 of 2 keer per jaar laat controleren door een opticien. Als je niet goed ziet knijp je je ogen samen en hierdoor krijg je eerder rimpels.

Om dezelfde reden al hierboven is het belangrijk je ogen te beschermen tegen zonnestralen. Doordat je de ogen samenknijpt ontstaan eerder rimpels, zorg er daarom voor dat je altijd een zonnebril bij je hebt.

Gezwollen ogen zijn te verhelpen door 2 wattenschijfjes met koude melk te doordrenken. Laat de wattenschijfjes vervolgens 10 minuten als kompressen op de ogen liggen.

Vermoeide ogen kun je verhelpen door (koude) theezakjes. Leg de theezakjes op de ogen en laat dit 10 minuten inwerken. Kamille thee heeft de beste kalmerende werking.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email