Het beste moment om de geur aan te brengen is voordat je je aankleedt. Parfum kan vlekken achterlaten op je kleding, met name bij lichte en kwetsbare stoffen. Daarnaast kunnen ook je sieraden beschadigen door parfum. Na het douchen of baden staan de poriën open en kan de huid de parfum beter opnemen.

Een geurtje kun je beter niet achter je oren spuiten, daar zitten namelijk klieren die de geur kunnen veranderen. Dep de geur op de polsen of spray het in je haar.

Door met je polsen over elkaar te wrijven, maak je de huidmoleculen kapot waardoor de geur anders kan gaan ruiken of minder lang blijft zitten.

Breng de geur altijd op meerdere delen van het lichaam aan. Om helemaal lekker te ruiken spray je in de lucht en loop je daar vervolgens doorheen.

Wanneer je een lekker luchtje bij een ander ruikt wil dit nog niet zeggen dat dezelfde geur bij jou ook zo ruikt.
De geur is namelijk afhankelijk van de zuurtegraad oftewel de PH-waarde van de huid.

Bij mensen met een hoge lichaamstemperatuur blijft de geur langer hangen omdat de warmte zorgt voor een goede ontwikkeling van de geur. Mensen met een hoge lichaamstemperatuur hoeven minder parfum aan te brengen dan mensen met een lage lichaamstemperatuur om hetzelfde effect te bereiken.

Houd rekening met je omgeving. Alleen jij en personen binnen een straal van 30 cm mogen de geur ruiken. Wanneer je de gehele dag in een kleine ruimte verblijft moet je niet al te veel parfum gebruiken. ‘s Avonds daarentegen kun je juist wat meer parfum gebruiken.

Als je een geurtje koopt, vraag dan ook meteen een proefje van de geur. Dit is ideaal voor als je op stap gaat, je hoeft dan niet de hele avond een zware fles mee te dragen.

Heb je een geurverstuiver en wil je daar een nieuw luchtje in doen, spoel deze dan eerst om met alcohol en vervolgens met lauw water, hierdoor wordt de vorige geur geneutraliseerd.

Let erop dat je zo min mogelijk geuren met elkaar vermengt. Wanneer je douchegel, bodylotion, deodorant en parfum allemaal een sterke verschillende geur hebben kan dit leiden tot een onaangename geur. Gebruik alle producten van een geurlijn of kies liever voor neutrale geuren.

Wanneer je elke dag hetzelfde geurtje draagt ruik je dit op een gegeven moment zelf niet meer. Let erop dat je niet meer gaat gebruiken. Ook is het verstandig meerdere geuren met elkaar af te wisselen zodat je meer bewust bent van de geur die je draagt.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email