Home Gezondheid 3 kilo afvallen in 1 week

3 kilo afvallen in 1 week

Door: Hanneke

Ik ga voor de eerste keer in mijn leven een echt dieet proberen. Na mijn zwangerschap zijn er 5 ongewenste kilo’s aan mijn lichaam blijven kleven en die wil ik er zo snel mogelijk vanaf hebben. Liever vandaag nog dan morgen. Mijn doel is om met dit dieet in 1 week 3 kilo af te vallen.

Proslank is een eiwitdieet. Dit betekent niet minder eten maar op een andere manier. Proslank geeft je de keuze uit meer dan 100 eiwitproducten zoals spaghetti, brood, pasta, repen, shakes etc. dit alles op basis van eiwitten. Vier maaltijden per dag en een lekker tussendoortje bij de koffie of thee. Twee maaltijden combineren met een lekkere salade of andere groenteschotel zorgt voor veel afwisseling. Doordat je weinig koolhydraten neemt en een aangepaste hoeveelheid eiwitten kom je na twee dagen in je vetverbranding, dit wordt ook wel ketose genoemd. Dit zorgt ervoor dat je spiermassa behouden blijft en er dus geen verschijnselen zijn van een crash dieet .
Proslank dieet
Als ik de doos opentrek zie ik allemaal pakjes. Hier schrik ik wel even van. Ik eet normaal zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk. Ik ben erg benieuwd hoe mijn lichaam er op gaat reageren. Even vraag ik me af waar ik aan begonnen ben. Van de andere kant ben ik ook wel heel erg nieuwsgierig of dit helpt.

Dag 1

De eerste dag vind ik meevallen. Ik eet wat kwark met muesli, een reep tussendoor en mijn avondeten spaghetti bolognese valt best mee.

Dag 2

De tweede dag weeg ik 0.7 kilo minder. Kijk daar doen we het voor. Deze dag valt me een stuk zwaarder. Mijn ontbijt met havermout en appel kaneel uit de magnetron is niet te pruimen. Ik eet een poeder omelet maar zonder echt ei en ‘s avonds een soepje. Mijn energie is een stuk minder dan normaal.

Dag 3

De derde dag weeg ik 0.1 kilo minder. Dit valt me erg tegen en motiveert niet echt. Dit is nu niet echt de moeite waard voor de offers die ik hiervoor heb gebracht. Ik zit nu duidelijk in de ketose fase zoals ze dat van tevoren al beschrijven. Weinig energie, droge mond en chagrijnig. Dit ben ik normaal nooit. Ik voel me een beetje schuldig ten opzichte van mijn gezin en ik voel me ook niet helemaal mezelf.

Dag 4

De vierde dag weeg ik weer 0.7 kg minder. Ik ben nu na 3 dagen 1.5 kilo kwijt. Dat schiet op en hierdoor is het wat makkelijker vol te houden. Mijn ontbijtje met zelf gebakken brood, tomaat, basilicum en feta smaakt heerlijk. De vruchtenyoghurt is heel zoet en ‘s avond eet ik een omelet met groenten. Ik heb helemaal geen honger maar voel me niet erg fit en nog steeds chagrijnig. S’avonds zeg ik een afspraak af, heb even helemaal geen zin om gezellig te doen. Het is heel mooi weer voor een terrasje maar als ik een glas alcohol neem raak ik uit de ketose fase waarin ik mijn vet verbrand. Ik voel me slecht maar ik weet dat ik op dit moment vet verbrand en dat geeft me dan weer een goed gevoel.

Dag 5

De vijfde dag weeg ik 0.5 kilo minder. Ik zit nu na 4 dagen op 1.8 kilo gewichtsverlies. Ik ben tevreden met het resultaat maar het eten begint me een beetje tegen te staan. Ik verlang vooral veel naar fruit, een echt ei en vlees. En stiekem ook naar een wijntje.

Dag 6

De zesde dag weeg ik 0.7 kilo minder. Na 5 dagen ben ik dus op 2.5 kilo afgevallen. Ik krijg een goede hoop dat het me echt gaat lukken om in 7 dagen 3 kilo af te vallen. Het is zaterdag en ik heb een feestje. Ik merk dat ik niet helemaal mezelf ben. Ik moet de wijn, taart en lekkere hapjes laten staan en ik eet daar wat komkommer en wortel en drink alleen water.
De volgende dag weeg ik niets minder. En dat terwijl ik me nog zo netjes heb gedragen op het feestje. Vandaag is de laatste dag van de week dat ik dit dieet probeer. Ik ben onderweg en sla daarom de avondmaaltijd over en eet daarvoor in de plaats een salade bij la Place met alleen maar groenten.

Dag 7

De volgende dag, dus na 1 week weeg ik in totaal 2.9 kg lichter. Het is me dus bijna gelukt om in 1 week 3 kilo af te vallen met het Proslank Dieet. Ik heb niet veel ervaring met diëten maar ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik denk niet dat het me zonder dit dieet gelukt was om 3 kilo in 1 week af te vallen.

Ik moet er wel bij zeggen dat het een zware week was. Ik voelde me niet lekker en had veel last van duizelingen. Ik was deze week ook niet fit genoeg om echt te gaan sporten. Ik heb elke dag 2 keer de hond uitgelaten en daardoor zo’n 40 minuten gewandeld. De rest van mijn overgewicht ga ik op een wat mildere manier aanpakken. Dit dieet moet ik nog wel een week afbouwen omdat het eigenlijk uit 4 fases bestaat.

Voordelen van het Proslank dieet:

Snel resultaat, geen honger, makkelijk te volgen

Nadelen van het Proslank dieet:

Je merkt dat het wat doet met je humeur en ik had last van duizelingen als ik te snel overeind kwam. Ik vind dat er opvallend veel zoete dingen in het pakket zitten. Normaal eet ik bijna nooit zoet en haal ik mijn suikers vooral uit fruit. Ook vind ik het vreemd om een omelet en kipnuggets uit een pakje te eten. Deze dingen smaken best goed maar ik ga liever voor puur natuur.

Resultaat:

Oorspronkelijk gewicht 74.7
Gewicht na 1 week met het proslank dieet 71.8

Ik heb dit dieet gevolgd met het startpakket van Proslank. Het startpakket kost € 159.95. Dit startpakket bevat gemengde dozen met: ontbijt, desserts, warme maaltijden, soepen, repen, dranken en tussendoortjes. Inclusief multi vitaminen van orthica, shakebeker en uitgebreid informatiepakket. Voor vrouwen is dit pakket voldoende voor 12 dagen, voor mannen voor 10 dagen omdat zij 1 maaltijd meer moeten nemen per dag. Dit startpakket is bedoeld om het assortiment van Proslank te leren kennen. Daarna kun je de producten die jou goed bevallen online bestellen.

Related Posts