Om professioneel je make up aan te brengen dien je te beschikken over goede basis materialen. Een goede kwasten set is cruciaal. Je zult zien dat bij het gebruik van een goede kwastenset je een mooier resultaat behaald. Graag helpen wij je bij de aankoop van goede make up kwasten.

Soort borstelhaar
Voor make up kwasten wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten borstelhaar. Elk met specifieke kenmerken. Zo is de ideale poeder- of blushkwast gemaakt van ponyhaar, geitenhaar of eekhoorntjeshaar omdat deze haarsoorten stevig zijn en lekker zacht op de huid. Oogpenselen voor oogschaduw of eyeliner en lippenselen worden meestal van marterhaar gemaakt. Marterhaar zorgt voor stevige korte haren. Bij een foundationkwast is een kwast met kunststof haar aan te raden, echte haren laten hier namelijk streepjes achter op de huid.

Handgreep van de kwast
De ideale lengte van een make up kwast is zo’n 12 cm. Voor de handgrepen van make up kwasten worden verschillende materialen gebruikt. Het meest luxe zijn gesteente zoals onyx of albast. Kunststof handgrepen van bijvoorbeeld plexiglas, perspex of acryl zijn mooi en tijdloos. Houten handgrepen zijn erg mooi, bescherm ze wel goed tegen water want daar kunnen ze niet zo goed tegen. Voor de goedkope kwasten wordt plastic gebruikt bij de handgrepen.

Testen van de kwasten
Een kwast moet altijd zacht aanvoelen in je handpalm. De hoe dichter de structuur van een kwast hoe beter. Als je de kwast over je handpalm beweegt dient deze niet te wijd uit te zetten. De haren dienen in dezelfde richting te bewegen. De make up kwast vormvast zijn, dus na een stevige druk moet hij in exact dezelfde vorm terugspringen. Verliest een kwast al direct veel haartjes dan is deze kwast van slechte kwaliteit.

Kwasten onderweg
Wil je de kwast ook onderweg gebruiken, zorg er dan voor dat je een kwast koopt met een hoesje. Een kwast zonder hoesje komt al snel in aanraking met ongewenste bacteriën en zo houdt je de kwast langer schoon en is de kwast hygiënischer in gebruik.

Kijk hier voor een overzicht van de beste make up kwasten

Bij Westwing verkopen ze hele mooie make up kwasten van Da Vinci

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email