Er zijn van die periodes dat we er even wat kilo’s vanaf willen hebben. Maar wil dat zeggen dat je dan ook moet stoppen met het nuttigen van alcohol? Gaan alcohol en afvallen samen of is het een absolute ‘no-go’?

Alcoholhoudende drankjes zijn calorierijk. Om een voorbeeld te noemen, een glas droge wijn is goed voor 80 calorieën en een biertje is goed voor 85 calorieën. Zoete wijn is eigenlijk uit den boze, dit bevat maar liefst 150 calorieën, bijna 2 keer zoveel als droge wijn. Als je een wijntje drinkt neem dan dus de droge wijn. En ga je voor bier bedenk dan dat een glas 85 calorieën is en een flesje maar liefst 120 calorieën.

Alcohol zorgt voor een verlaging van de bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijg je eerder een hongergevoel. Dat is dus ook de reden dat je na een avondje stappen ineens zin krijgt in een heerlijke shoarma schotel. Alcohol is een snelle energiebron en wordt in ons lichaam als eerste verbrand. Alcohol krijgt dus voorrang ten opzichte van vet. Eet je dus bijvoorbeeld wat kaasblokjes bij je wijntje dan wordt hoogstwaarschijnlijk het wijntje verteerd en het vet van de kaasblokjes opgeslagen in je lichaam.

Vaak hoor je dat een glaasje wijn per dag juist goed is voor de gezondheid. Rode wijn is inderdaad goed voor de hart en bloedvaten bij 1-2 glazen per dag. Dit effect gaat verloren bij meer dan 2 glazen per dag. Voor je lever is het goed als je minimaal 2 dagen geen alcohol drinkt.

Als je wilt afvallen is het dus niet zo verstandig om heel veel te drinken. Probeer het bij 1 glaasje te houden. Wil je toch wat meer drinken wissel dan bijvoorbeeld een glas alcohol af met een glas water en neem er geen hapjes bij.

HappyWeightkopie
Wil je meer weten over gezond eten dan is het Happy Weight dieet misschien iets voor jou. In dit dieet leer je hoe je met een gezonde levensstijl een gezond gewicht kunt bereiken.
Klik hier voor meer informatie.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email