Bij het kiezen van een foundation is het van belang dat je op de hoogte bent van de ondertoon van je huid. De ondertoon van je huid kan warm, koel of neutraal zijn.

Om je ondertoon te bepalen moet je even de tijd nemen. Doe je haar strak naar achteren, verwijder al je make up en neem een plekje voor de spiegel in zodat je jezelf goed kunt bekijken. Het onderzoek kan nu beginnen.

Test 1, wit of crème?
Pak een wit en een crèmekleurig/gebroken wit kledingstuk. Hoe het bij je gezicht en kijk welke kleur jou het mooiste staat. Staat wit jou het beste, dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Staat gebroken wit je beter, dan heb je een koele ondertoon. Staan ze alle twee mooi dan heb je niet alleen geluk, maar waarschijnlijk ook een neutrale ondertoon.

Test 2, oranje of blauw?
De volgende test is met de kleuren oranje en blauw. Met dank aan ons koningshuis heb je vast wel wat van beide kleuren in huis hangen. Staat oranje jou het beste, dan heb je een warme ondertoon. Staat blauw jou veel mooier dan is het duidelijk dat je een koele ondertoon hebt.

Test 3, wit of goud?
Waarschijnlijk weet je al of goud of zilver het beste bij je staat. Misschien heb je zelfs alleen maar goud of zilver. Voor deze test is het verstandig het er toch nog even bij te pakken. Heb je geen sieraden van een bepaalde kleur pak dan wat bestek of zoek je interieur af naar gouden spulletjes. Hou ze dicht bij je gezicht. Goud staat het beste bij een warme ondertoon en zilver bij een koele ondertoon. Staan ze allebij goed? Dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon.

Test 4, de lippenstift test
Rode lippenstift staat over het algemeen alleen goed bij mensen met een warme ondertoon. Staat rode lippenstift je voor geen meter, dan is heb je zeker te weten een koele ondertoon. Staat het je echter super mooi dan heb je een warme ondertoon.

Test 5, reactie op de zon
Hoe je huid reageert op de zon staat in verband met de ondertoon van je huid. Als je niet snel verbrand en snel mooi bruin wordt dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Verbrandt je daarentegen heel erg snel dan heb je een koele ondertoon. Zit je hier een beetje tussen dan heb je waarschijnlijk een neutrale ondertoon

Test 6, de kleur van je aderen
Voor de laatste test bekijk je de binnenkant van je polsen eens aandachtig. Zien je aderen er blauw uit of zelfs neigend naar paars, dan heb je definitely een koele ondertoon. Neigen je aderen wat meer naar groen, dan heb je een warme ondertoon. Zit de kleur een beetje tussen het blauw/groen in dan heb je een neutrale ondertoon.

Nu je weet wat je ondertoon is kun je hierop letten bij de keuze van een foundation. Bij de keuze van een foundation kies je voor de tegenovergestelde kleur. Heb je een koele ondertoon ga dan voor een foundation met een warme ondertoon. Deze foundations zijn vaak een beetje gelig. Heb je een warme ondertoon dan kun je het beste gaan voor een koele foundation, deze is vaak ietwat roze van kleur. Door de keuze van je foundation hierop te baseren worden oneffenheden in je gezicht beter gecamoufleerd en wordt je ondertoon geneutraliseerd en krijg je een mooie effen teint.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email