Na mijn zwangerschap hangt mijn vel verloren rond mijn buik. Als ik het vastpak heb ik zeker 10 cm vel in mijn hand. Dubbel! OMG dat is dan 20 cm overtollig vel. Hoe kom ik hier ooit vanaf. Afwachten? Veel te ongeduldig. Sporten. Ehh sorry, iets te lui. De bodywrap klinkt als muziek in de oren.

Infrared body wrap is een doeltreffende methode voor een beter en slanker figuur, ontgifting van de huid, een fit en gezond gevoel en verlichting van blessures en chronische pijnen. Infrared Body Wrap warmt de lichaamsdelen op waar het vetweefsel zich bevindt. Het metabolisme wordt versneld, vetweefsel wordt er afgebroken en 1200 kCalorieën worden verbrand als energie. Het is dé methode tegen vetkussentjes, sinaasappelhuid en striae met blijvend resultaat. Het is de ideale manier voor algehele gewichtsafname.

Klinkt goed. Vooral die 1200 calorieën. Daar moet je anders 2 uur voor hardlopen. Liggen en afvallen. Een ideale combinatie lijkt me zo. Ik moet een legging, shirt met lange mouwen en een handdoek meenemen. Als ik aankom gaan ze me wegen en vervolgens mag ik naar een kamertje met een bed en het aparraat. Ik mag me omkleden en vervolgens wordt ik ingepakt. De wrap gaat niet over mijn gehele lichaam maar wel over de belangrijkste delen van het lichaam. Bewegen lukt niet meer. Ik word gewaarschuwd dat het best warm kan worden en dat het heel normaal is als je in slaapt valt. Eenmaal aangesloten begint de behandeling en deze duurt 50 minuten. Daar lig ik dan, ingepakt, ontspannen muziekje maar ik kan dus echt niets doen. En nu? Relaxen, Ik? Binnen de kortste keren verveel ik me dood. Had ik maar geen koffie gedronken, dan had ik nog kans om te slapen. Misschien meer iets om te doen na een enorme kater.

Daar lig ik dan. Waar deed ik dit ook alweer voor. O ja, een strakke buik. Het wordt warmer en warmer. Shit, ik trekt dit niet meer. Super warm. Zou het komen omdat ik nog niet zo lang geleden bevallen ben? De kleding die ik aan hebt is doorweekt van het zweet. Detox! Ik probeer me er alle voordelen van in te zien maar het is vooral afzien. Ben ik hier vrijwillig aan begonnen, wie doet nou zoiets? Pff, de tijd ging nog nooit zo langzaam en ik heb weinig momenten in mijn leven zo moeten afzien. Wat was ik blij toen ik klaar was. Ik kon mijn zweet afvegen met een handdoek en dan zo mijn kleren aan. Gatverdamme, zonder douchen. Hadden ze ook maar gezegd dat je oude kleding aan moet doen.

Ik mag weer wegen. Er is een miniscuul klein percentage van mijn vet af wat volgens de medewerkster heel veel is. Ze probeert me aan te bevelen dit vaker te doen, maar ik bedank vriendelijk. Ben al lang blij dat ik dit heb overleefd en wil dit nooit meer. Liever dan wat minder strak in mijn vel dan zo afzien. Ik ben tenslotte wel een levensgenieter.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email