Dansage combineert massage, muziek en beweging in een bijzondere en vernieuwende massagestijl.

Bij het Dansage Centre maak ik kennis met Dansage. De behandeling wordt gegeven door Julien Patterson. Julien heeft deze vorm van massage zelf ontwikkeld. Naast masseren is zijn tweede passie dans. Dansage is een massagestijl waarin massage, muziek en dans bij elkaar komen. Het ritme, intensiteit en dynamiek van de muziek worden vertaald naar vloeiende massagebewegingen. Deze bewegingen worden op dynamische wijze overgebracht naar het lichaam. Bij Dansage wordt vooral gebruik gemaakt van onderarm technieken. Dit heeft een diepe, stevige en verkwikkende werking.

Muziek is emotie. Massage is aanraking. Je beleeft de muziek.

Dansage wordt gegeven op het gevoel van de muziek, rekening houdend met het ritme en de maat. Het is dan ook een massage die emoties kan losmaken. Mensen geven vaak aan dat het lijkt of ze door de muziek worden gemasseerd. Het is voor Julien de kunst om mensen te helpen hun gedachtes los te laten. Door middel van muziek, massage en aanraking ben je bewuster van je lijf.

Mijn ervaring met Dansage is erg positief. De muziek is veel meer up-tempo dan wat ik gewend ben bij massages. Dansage bevat veel onderarm technieken. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van hand, duimen, knokkels en ellebogen. De massage bestaat uit vloeiende bewegingen die je niet kunt volgen. De uitvoering is vrij creatief en niet aan elke kant hetzelfde. Er zaten ook stretch bewegingen tussen. Zo pakte Julien bijvoorbeeld mijn been op en legde mijn voet op mijn andere been. Op deze manier heeft hij de binnenkant van mijn benen ook gemasseerd. Dit is redelijk uniek want dit is een plek waar maar weinig masseurs aandacht aan besteden. Ook begeleidde hij mijn hak naar mijn bil zodat mijn bovenbeen goed gestretcht werd. De massage is wat grover dan bijvoorbeeld een Balinese massage, met name door de onderarm technieken. Ik ging heerlijk op in de muziek en dat was echt een beleving.

Voor een nog beter beeld van deze behandeling kun je onderstaand filmpje bekijken:

Julien krijgt vaak leuke opmerkingen van zijn gasten. Zoals bijvoorbeeld: de muziek masseerde mij in plaats van jij. Dansage wordt afgestemd op de behoeften van de klant. Julien maakt gebruik van verschillende soorten muziek. Dansage is ook geschikt voor mensen met rug, nek en vermoeidheidsklachten. Dansage geeft je een moment van volledige ontspanning en zorgt voor nieuwe energie.

dansage Dansage is te boeken bij het Dansage Centre in Utrecht. De kosten zijn € 35,- voor 30 minuten en € 65,- voor 60 minuten. Voor meer informatie en het maken van een afspraak ga naar de Dansage contactpagina. Dansage verzorgt ook cursussen en trainingen.

Maak nu ook kans op een Dansage bij het Dansage Centre. We verloten een Dansage van 50 minuten ter waarde van € 65,-. Je kunt mee doen door dit artikel te delen op Facebook. Je kopieert de url en plakt deze in je Facebook tijdlijn om deel te nemen aan deze actie. Deze deel-en-win-actie loopt tot en met 12 oktober. Op 13 oktober 2015 maken wij de winnaar bekend.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email
Over de auteur
Profielfoto van H. van Mackelenbergh
ONLINE BEAUTY ADVISEUR

Zie mij als een online vriendin die jou graag helpt om er nog beter uit te zien. Als beauty expert voorzie ik jou van tips en nieuwtjes en sta ik vooraan in de rij om nieuwe dingen uit te proberen. Altijd onafhankelijk en eerlijk.