Home Gezondheid De voordelen van positief denken

De voordelen van positief denken

Door: Hanneke

Natuurlijk weten wij net zo goed dat positief denken soms onmogelijk is. Hoe kun je immers positief denken bij een lekke band in de stortregen, het missen van de laatste trein of het verliezen van een dierbaar persoon. Toch is het wel de moeite waard om te kijken of je wat meer positieve gedachten toe kunt laten in jouw leven.

Positief denken

Positief denken heeft namelijk heel veel voordelen. Positieve gedachten versterken jouw immuunsysteem en houden je vitaal. Positieve mensen leven langer en zien er vaak jonger uit. Negatieve gedachten zoals rouw, woede of angst verzwakken het immuunsysteem en zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Dit komt omdat er adrenaline en neuropeptiden vrijkomen welke schadelijk zijn voor jouw lichaam.

Om positief te denken is het vooral belangrijk dat jij jezelf accepteert zoals je bent. Bedenk dat iedereen zijn minpunten heeft en jij dus ook. Focus vooral op de dingen die positief zijn. Wat vind jij mooi aan jezelf en waar ben je goed in. Zie jezelf ook zo en vergeet jouw minpunten. Die heeft namelijk iedereen maar zijn totaal niet interessant.

Ga na welke dingen in het leven jou een positieve energie geven en waar je blij van wordt. Kijk of je deze dingen vaker in je leven kan toepassen. Maak eventueel een plan waarbij jij ervoor zorgt dat je altijd leuke dingen hebt om naar uit te kijken.
Kijk ook eens kritisch naar de dingen die jou een naar gevoel geven of die je met tegenzin doet. Ben jij bijvoorbeeld helemaal niet gelukkig op je werk? Doe er dan wat aan. Probeer alle negatieve dingen uit je leven een voor een te elimineren. En ja! Soms horen personen die jou een negatief gevoel geven, jou niet respecteren of waarderen daar ook gewoon bij.

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Als je lichaam in slechte conditie is wordt het een stuk lastiger om positief te denken. Wees trots op jezelf. Benadruk je mooie punten. Beloon of verwen jezelf regelmatig met iets waar je blij van wordt en voel je daar vooral niet schuldig om.

Hou rekening met minder leuke dingen en calculeer deze gewoon in. Vaak kun je negatieve gedachten makkelijk omdraaien naar positieve gedachten. Kom je veel te laat op een belangrijke afspraak? Ga dan niet vloeken bij elk stoplicht maar bedenk dat er wel vaker mensen te laat komen. Rijdt er een hele irritante langzame auto voor je waar je maar niet omheen kan? Bedenk dat niet iedereen zo goed kan autorijden als jij. Is iemand heel naar tegen jou? Waarschijnlijk is deze persoon heel slecht in positief denken en ziet deze persoon er over een paar jaar heel erg oud uit. Besef dat je niet altijd positief kunt denken, als je 80% positief denkt ben je al een heel eind.

Probeer elke dag op te staan met een positieve gedachte. Dit is het beste begin van de dag. Je zult merken dat als jij veel positiever bent, jouw vrienden ook positiever worden. Positief denken werkt aanstekelijk en het is erg leuk om mee te maken dat jij een steentje bijdraagt aan andermans positieve gedachten. Probeer maar eens de hele dag te lachen, je zult zien dat je ook meer mensen aan het lachen maakt.

Related Posts