Home Gezichtsverzorging EcoCert Keurmerk Cosmetica

EcoCert Keurmerk Cosmetica

Door: Hanneke

Het Ecocert keurmerk is in Nederland een van de meest gebruikte keurmerken bij natuurlijke huidverzorging. Bij de productie van cosmetica met het EcoCert keurmerk mag slechts een beperkt aantal additieven en grondstoffen worden gebruikt. Het EcoCert keurmerk verbiedt al het gebruik van synthetische parfums en kleurstoffen, parabenen, siliconen, fenoxyethanol, nanodeeltjes en PEG. Het gebruik van genetisch gemodificeerde grondstoffen is uitgesloten.

EcoCert Keurmerk

Milieu

Als een beauty product het EcoCert keurmerk heeft weet je zeker dat het product aandacht heeft voor het milieu. Er zijn strenge normen voor biologisch afbreekbaarheid van de producten en de toxiciteit van de producten voor het waterleven. Ecocert legt bedrijven de verplichting op een duurzaamheidsplan te maken. In dit duurzaamheidsplan wordt aandacht geschonken aan het water- en energieverbruik en het beheren van afval.

Diervriendelijk

Het EcoCert keurmerk verbiedt het testen op dieren, dan wel het gebruik van dierlijke materialen van zowel levende als dode dieren. Producten die door dieren geproduceerd worden, zoals honing en melk, zijn wel toegestaan in producten met een EcoCert Keurmerk.

95% natuurlijke ingrediënten

Als je een beauty product koopt met daarop het Ecocert keurmerk dan weet je zeker dat het product voor 95% uit ingrediënten bestaat van natuurlijke oorsprong. De overige 5% aan ingrediënten moeten identiek zijn aan de natuur, maar mogen wel kunstmatig geproduceerd zijn. Te denken aan mineralen, organische zuren en andere stoffen. Daarnaast moet 95% van de ingrediënten biologisch gecertificeerd zijn om het Ecocert keurmerk te mogen dragen.

EcoCert heeft 2 verschillende keurmerken:

logo-natural-cosmetic_0Natural and organic cosmetic label:
Een minimum van 95% van alle plantaardige ingrediënten in de formule en een minimum van 10 % van alle ingrediënten van het gewicht moet afkomstig zijn uit de biologische landbouw .

logo-natural-cosmetic_0Natural cosmetic label: 
Minimaal 50% van de plantaardige ingrediënten van de formule moet komen uit biologische landbouw. Minimaal 5 % van de totale ingrediënten afkomstig moet zijn van de biologische landbouw

Verpakkingen

De verpakkingen van beauty producten met het Ecocert Keurmerk moeten biologisch afbreekbaar zijn of moeten te recyclen zijn. Met een andere verpakking komt men dus niet in aanmerking voor dit keurmerk.

Merken die gebruik maken van het EcoCert keurmerk:
Esse
Madara
Une
Melvita
Lovea
Africa Organics

Related Posts