Home Gezondheid Floaten

Floaten

Door: Hanneke

Tja wie heeft er geen last van dat de spanningen soms hoog oplopen en dat je je wilt ontspannen in de meest pure vorm. Drijven in de rode zee biedt uitkomst, maar voor wie niet zo ver weg wil gaan om even te ontspannen, je kan ook gewoon lekker drijven in Nederland. Floaten noemen we dat.

Floaten

Floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout water. Het speciale Epsom-zout in het verwarmde water geeft het effect van de Dode Zee, waardoor je op de oppervlakte blijft drijven. Het water wordt net zo warm als je lichaamstemperatuur. Na enkele minuten merk je bijna niet meer welke delen van uw lichaam in contact zijn met het water, en welke niet. Door de rust, de gelijkmatige warmte en het ontbreken van de zwaartekracht voelt het alsof je zweeft.

Ik ben een keer gaan floaten in Amsterdam toen ik zwanger was. Ze zeggen dat het dan nog fijner is om te zweven en de zwaartekracht even niet te voelen. Samen met een vriendin gingen we gezellig op pad. We gingen naar een float ruimte. Je hebt cabines en ruimten. Het voordeel van een ruimte is dat je een normaal plafond hebt en bij een cabine heb je wat minder ruimte boven. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit want je moet je ogen dicht doen.

Het beste is om je minimaal een dag van tevoren te scheren. Wondjes en dergelijke kunnen best pijn doen in het zoute water. Een andere aanrader is om een badmuts mee te nemen. Het zoute water is nou niet echt lekker voor je haar, dus als je het kan beschermen door middel van een badmuts zou ik dit aanraden. Als het even kan doe het dan als je lekker moe bent, gestrest of een kater hebt. Als je heel veel energie hebt is het moeilijker om het los te laten.

Je stapt in het bad en blijft onmiddellijk drijven. Het is heel ontspannen en je ligt in een hele pure vorm. Ik krijg wat last van mijn nek maar dat komt omdat ik gewend ben mijn hoofd wat hoger te houden. Ik slaap ook op belachelijk hoge kussens. Je drijft een beetje van de ene wand naar de andere wand. Je voelt totaal geen druk. Alle stress stroomt weg uit je lichaam. Ook doordat je geen afleiding hebt kom je totaal tot rust.

Daarna voel je je lichter, je hebt minder last van stress en bent helemaal ontspannen.
Persoonlijk vind ik de prijzen voor het floaten aan de hoge kant. Zo’n 30 euro voor 45 minuten. Er zijn ook sauna’s die een floating ruimte hebben. Dan kun je voor deze prijs een hele dag ontspannen.

Related Posts