Op sommige dagen is het zo warm dat je er niet aan moet denken om ook nog eens een warme föhn voor je haar te gebruiken. Daarnaast is het gebruik van een föhn slecht voor je haar dus is het altijd goed om deze eens een keer niet te gebruiken. Wij geven je tips hoe jij je haar kan drogen in extreem hete temperaturen zonder de warme stand va je föhn te gebruiken. Ook handig voor op vakantie.

Speciale handdoek
Er zijn speciale handdoeken op de markt voor het drogen van je haar. Deze handdoeken, vaak gemaakt van micro vezels, absorberen veel meer vocht uit je haar dan gewone handdoeken en zijn ook nog eens veel zachter voor je haar. Je vind ze vooral bij budget ketens als Blokker en Action en ze zijn vaak helemaal niet duur. Altijd het proberen waard.

Gebruik een grove kam
Nat haar kan snel beschadigen. Je moet het dan ook erg voorzichtig kammen met bij voorkeur een grove kam. Zoek een kam die heel erg glad is, kleine oneffenheden zullen je haar namelijk alsnog beschadigen. Breng eventueel een serum of leave in conditioner aan in je haar om het doorkammen makkelijk te maken.

Voorzie je haar van zoveel mogelijk lucht
Het is niet de bedoeling dat je gewoon wacht, de bovenkant van je haar zal drogen maar alles wast daaronder zit niet. Schud daarom met je handen je haar zoveel mogelijk los. Hoe meer lucht er bij komt hoe eerder je haar droogt. Voor meer volume probeer je het de andere kant op te laten drogen, dus breng je bijvoorbeeld een voor een je haar naar links of rechts.

Het voordeel van steil haar is dat het veel eerder droogt dan haar met krullen. Het voordeel van krullen of een slag is dat het je het makkelijk kunt laten drogen terwijl je het opsteekt.

Duurt het zo echt te lang dan kun je ook altijd nog de koele stand van je föhn gebruiken.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email