Home Make up Hoe gebruik je een wimperkruller?

Hoe gebruik je een wimperkruller?

Door: Hanneke

Er zijn maar weinig vrouwen die gezegend zijn met een mooie krul in hun wimpers. Vaak staan wimpers recht vooruit waardoor ze minder opvallen en zorgen voor een minder stralende oogopslag. Niet voor niets is de wimperkruller enorm populair. Een wimperkruller zorgt ervoor dat je een mooie krul in je wimpers krijgt waardoor je wimperharen beter zichtbaar worden en langer lijken. Je krijgt een meer ‘open’ blik door het gebruik van een wimperkruller.
Aankoop wimperkruller
Er zijn allerlei wimperkrullers te koop, van goedkoop tot een stuk duurder. Een goede wimperkruller kan een goede investering zijn, met name als de wimperkruller dagelijks wordt gebruikt. Een goede wimperkruller maakt gebruik van rubbers zodat je wimperhaar niet beschadigd raakt. Bij een goed exemplaar zitten er extra rubbers bij geleverd of zijn deze los te verkrijgen. Let hier op bij de aankoop van een kruller voor je wimpers.
Gebruik wimperkruller
Kijk recht in de spiegel en zorg ervoor dat de wimperkruller een goede aansluiting heeft met het begin van je wimperharen. Buig de wimperkruller voorzichtig naar boven en druk de kruller goed aan voor 5 tot 10 seconden. Herhaal dit exact hetzelfde voor het andere oog. Breng hierna pas je mascara en andere make up aan. Ga nooit je wimpers krullen met mascara op, dit kan ervoor zorgen dat je wimpers breken of beschadigen. Ook kan het gebeuren dat je wimperharen aan de wimperkruller blijven plakken waardoor je ze eruit trekt bij het gebruik van een wimperkruller.
Om het effect van je wimperkruller te verbeteren kun je de wimperkruller even met een föhn opwarmen. Let er altijd op dat de kruller niet te warm mag worden. Slechts lauwwarm. Test dit altijd op je hand om te voorkomen dat de kruller te warm is. Wanneer de wimperkruller te warm is kan het je haar verbranden of beschadigen.
Heb je geen wimperkruller in huis maar wil je toch dit effect creëren? Probeer dan een lepel met de holle kant tegen je bovenooglid te plaatsen. Vervolgens dus je de wimpers tegen de lepel aan. Ga er niet vanuit dat dit hetzelfde effect heeft maar gebruik het onder het motto “alle beetjes helpen”.
Om een wimperkruller te kopen, bezoek de volgende link: wimperkrullers

Related Posts