Home Make up Houdbaarheid make up

Houdbaarheid make up

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Helaas hebben make-up producten geen eeuwig leven maar een beperkte houdbaarheid. Het is belangrijk om af en toe na te gaan hoe oud de make-up is die je gebruikt. De tijd gaat in wanneer je de verpakking opent, let er dus op dat je geen make-up koopt met een aangebroken verpakking.
Mascara is maximaal 3 maanden houdbaar. Bij een ooginfectie hebt dien je de mascara onmiddellijk weg te gooien. Er is namelijk een grote kans dat de infectie ook in je mascara zit.
Een oogpotlood blijft 2 jaar houdbaar, je dient het oogpotlood dan wel regelmatig te slijpen.
Een oogschaduw kun je 2 jaar gebruiken en je doet er ook heel lang mee. Een goede oogschaduw is dan ook een goede investering.
Foundation blijft ongeveer een jaar tot anderhalf jaar houdbaar. Wanneer je foundation in een potje zit kun je het beste een spateltje gebruiken om te voorkomen dat er bacteriƫn in komen.
Een concealer heeft een houdbaarheid van 1 jaar. Gebruik een concealer niet direct op een puistje, de bacteriƫn kunnen op deze manier in de concealer of camouflagestift terechtkomen.
Gezichtspoeder blijft 2 jaar houdbaar. Bewaar de poeder in een vochtarme ruimte, vocht kan de kwaliteit van het poeder aantasten.
Een lippenstift blijft gemiddeld 2 jaar houdbaar.
Een lippenpotlood kun je 2 jaar gebruiken, je dient het potlood wel regelmatig te slijpen.
Afhankelijk van de kwaliteit van de nagellak blijft nagellak 2 jaar houdbaar. Zorg ervoor dat je het flesje goed afsluit om te voorkomen dat de nagellak uitdroogt.

Related Posts