Een kalknagel infectie kan niet alleen pijnlijk maar ook een cosmetisch probleem zijn. De infectie kan de nagels verkleuren en verdikken. Als je de nagel niet behandeld wordt, zal de nagel uiteindelijk loslaten. De schimmelinfecties kunnen makkelijk overgedragen worden. De schimmel bevindt zich vaak in openbare gelegenheden zoals een zwembad of op sportscholen. Wacht niet te lang met het behandelen van kalknagels.

De kalknagel infectie begint bij de top van de nagel en veroorzaakt de verkleuring. Kalknagel infecties kun je herkennen aan de volgende symptomen:
• Witte, gele of bruine verkleuringen
• Verdikking
• Opbouwen van vuil onder de nagel
• Schilfervorming
• Vervorming van de nagel
• Broosheid

Kalknagels zijn het meest voorkomende medische probleem van nagels. Kalkagels zijn verantwoordelijk voor de helft van alle nagelproblemen. De schimmel ontwikkelt zich vaker op teennagels dan op vingernagels. Door de warme omgeving in schoenen ontwikkelt zich op de teennagels het vaakst de schimmelinfectie.

Er zijn verschillende behandelmethoden om een kalknagel te verhelpen. Gebruik alleen medicijnen als er geen andere oplossing is die je van je kalknagels afhelpt. Een goedkope behandeling bestaat uit het behandelen met azijn. Hiermee week je de kalknagels elke dag 15 minuten in azijn. Bij gebrek aan tijd helpt deppen met een watje met azijn ook maar het weken is veel effectiever. Deze behandeling zou na 2 weken al resultaat moeten geven.

Ga naar producten voor kalknagels

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email