Home Lichaamsverzorging Laser ontharen

Laser ontharen

Door: Hanneke

Ik ga mijn ongewenste haargroei weg proberen te krijgen met SHR technologie van de Soprano ICE laser, de nieuwste technologie op dit vlak. Lees hier mijn laser ontharen ervaring.

De SHR Soprano ICE LASER is speciaal ontworpen is om ongewenst haar te verwijderen op een snellere en meer comfortabele manier. Met SHR kunt je behandeld worden ongeacht uw huidtype of het seizoen. Zelfs gevoelige gebieden kunnen op een comfortabele manier worden behandeld. De haarfollikel wordt beschadigd door een licht vegende techniek, die met een lage dosis energie meerdere malen de haarfollikel behandelt. De SHR behandeling kort, comfortabel en leidt bovendien tot uitstekende resultaten.

Mijn ervaring met laser ontharen

Ik ga voor m’n bikinilijn en mijn oksels. Eigenlijk zou ik het liefste overal willen. Kill them all! Mijn benen en armen mogen ook best haarloos door het leven gaan. En zie ik niet ook wat haartjes op m’n buik en op mijn gezicht? Eerst maar ‘ns uitproberen. Ik overtuig mezelf ervan dat het een goede beslissing is.

De te behandelen gebieden worden eerst ingesmeerd met een transparante gel. Vervolgens gaat er een laser overheen. De laser voelt in het begint best koud maar wordt dan warmer en warmer tot net iets te heet. Het apparaat piept en is druk bezig mijn haartjes te vernietigen. Mijn bikinilijn gaat in 3 fasen. Rechts van het streepje, links van het streepje en 2 keer langs elke zijkant. Het is niet zo pijnloos als voorgesteld, echter echt pijn doet het ook niet. Toch vraag ik haar 3 keer even te stoppen.

Mijn oksels worden in 1 keer gedaan en vraag ook bij elke oksels even te stoppen. Oh oh ben ik nou zo’n mietje? Al bij al sta ik na 20 minuten weer buiten de deur. Geen pijn, geen last. Nu maar afwachten wat er “terug” komen gaat.

Na een paar dagen merk ik dat me nog steeds niet hoef te scheren, de haartjes komen wel terug maar met een enorme vertraging. Mooi zo. Ik laat het even staan om te kijken wat er gebeurd. Ik zie lege plekjes. Er zijn kleine stukjes zonder haar. Over 8 weken mag ik pas weer, het liefst wil ik al veel eerder. Doe mij maar elke week zo’n behandeling.

Tegen de 8 weken komt er wel wat meer terug, de haargroei raakt iets meer in de versnelling maar bij lange na niet wat het was. Dit scheelt me al meteen heel veel tijd. De volgende keer besluit ik n Advil te nemen. Dit om te voorkomen dat ik me enigzins weer n mietje voel. Het helpt geweldig. Zonder enig teken van pijn of ongemak volsta ik de gehele behandeling. No pain, good game. Ook na de tweede keer wordt het steeds beter. Het in 1 keer doorgaan zonder stoppen geeft een groter effect. Die Advil is dus echt n aanrader.

In totaal doe ik de behandeling 4 keer. Het resultaat? De helft van mijn haren zijn weg, de andere helft staat er een beetje onverdeeld bij, kale plekjes wisselen af met behaarde stukjes. Mijn haargroei is na 1 week hetzelfde als normaal na 3 dagen. Na het scheren voel ik minder stoppeltjes en ik ben zachter dan voorheen. Ik betrapt me er op dat ik het ineens lekker vind om even te voelen hoe zacht mijn oksels zijn.

Ik schat dat ik nog zo’n 6 behandelingen nodig zou moeten hebben om haarloos door het leven te gaan. Helaas houdt mijn zwangerschap de voortgang van de behandelingen tegen en kan ik jullie niet vertellen dat mijn eerder genoemde droom werkelijkheid is geworden. Toch moet ik zeggen dat ik erg tevreden ben. Het is verslavend ook. Het geeft een kick om mijn ongewenste haargroei genadeloos uit te verbannen.

Tijdens mijn zwangerschap komen de haren echter meer en meer terug. Een jaar na de behandeling heb ik weer 75% van mijn oorspronkelijke haargroei terug. Het effect dat je na de behandeling krijgt wordt steeds minder. Je haren groeien dus langzaam weer sneller en er komen steeds meer haren bij.

Related Posts