Home Make up Make up tips brildragers

Make up tips brildragers

Door: Hanneke

Door het dragen van een bril kan je make up er anders uitzien en juist meer of minder opvallen. Wij geven je graag tips hoe je als brildrager je oogmake up, perfect afgestemd op je bril, kunt aanbrengen.

Bril voor dichtbij

Als je een bril hebt voor dichtbij, een leesbril bijvoorbeeld, dan worden je ogen door de glazen een stukje kleiner weergegeven. Accentueer je ogen met een neutrale oogschaduw op je ooglid en oogkas en breng een donkerdere kleur aan in de vouw. Accentueer alleen je bovenste ooglid met een oogpotlood of eyeliner zodat je ogen wat groter lijken.

Bril voor veraf

Heb je juist een bril voor veraf, en dat is in de meeste gevallen zo, dan lijken je ogen juist wat groter door de glazen van jouw bril. Gebruik in dit geval wat donkerdere kleuren oogschaduw en vermijd lichte en glanzende kleuren. Trek een lijntje om je ogen, dus zowel boven als onder om je ogen wat kleiner te laten lijken. Voorkom spinnenpootjes in je mascara want deze vallen met een bril extra op. Gebruik liever 2 laagjes gewone mascara over elkaar heen, dan volume mascara waarbij je meer kans hebt op deze spinnenpootjes.

Brildragers en lippenstift

Brildragers kunnen gerust een wat fellere kleur lippenstift gebruiken. Op deze manier trek je de aandacht een beetje weg bij de bril en voorkom je dat je bril alle aandacht naar zich toe trekt.

Het dragen van een bril benadrukt donkere kringen onder je ogen. Dit komt door de schaduw die de bril veroorzaakt. Kies gerust voor een concealer die een tintje lichter is dan je foundation om op deze manier de schaduw van je bril op te heffen.
Heb je lange wimpers en komen ze tegen je bril aan? Dan is een wimperkruller een absolute must have. Door je wimpers omhoog te krullen kun je dit probleem makkelijk oplossen. Breng pas na het krullen mascara aan.

Met een bril is het extra belangrijk om je wenkbrauwen goed vorm te geven. Doe je dit niet dan zal het frame van je bril de overhand nemen in je gezicht. Zet je wenkbrauwen dus krachtig aan in de juiste vorm en gebruik een kleur die matched met je bril.

Als je een blush aanbrengt, zorg er dan voor dat deze onder je bril wordt aangebracht. Het liefste in de lijn met je montuur mee. Als je de blush door de glazen heen ziet is het echt geen gezicht. Voorkomen dus!

Als je echt slecht ziet is het handig om je in een vergrotende spiegel op te maken. Op deze manier kun je veel beter zien wat je aan het doen bent. Hier geldt, hoe dichter bij de spiegel hoe beter. Koop korte make up kwasten of haal er een stuk vanaf zodat je nog dichter bij de spiegel kan zitten en op deze manier beter kunt zien wat je aan het doen bent.

Ga je op zoek naar een bril? Bedenk dan dat dikkere frames het gebied rondom je ogen beschermen tegen lijntjes en rimpels. Deze frames houden de zon tegen waardoor het gebied rondom je ogen minder schade oploopt.

Related Posts