Home Gezichtsverzorging Moedermelk facial, werkt dit?

Moedermelk facial, werkt dit?

Door: Hanneke

Een facial van moedermelk. Is dit de nieuwe uitvinding als weldoener voor je huid of slechts een weinig onderbouwde trend? Net bevallen van een prachtige dochter is dit het moment om het uit te proberen. Ga ik moedermelk inslaan nu het nog kan of is het slechts een fabel?

Moedermelk facial

In Amerika kwam een salon uit Chicago, genaamd Mud, met de moedermelk facial en nadat de Amerikaanse website “Into the Gloss” dit in een artikel vermelde, kwamen er ook in ons land vele artikelen over de moedermelk facial online. Moedermelk bevat de werkzame stoffen laurinezuur, antistoffen en melkzuur. Het zou acne bestrijden en goed helpen tegen eczeem. Daarnaast geeft het een oppepper aan je huid en kan het helpen tegen een rode huid.

Na een bevalling kan je echt wel een oppeppertje gebruiken. Zou moeder natuur ons hier mee helpen en zou dit wonder al jarenlang in de moedermelk verstopt zitten? Ik besluit de moedermelk facial een week te gaan proberen.

Ik heb een flesje afgekolfde melk in de koelkast gezet. Ik split een wattenschijfje doormidden, zodat hij dunner is en meer melk opneemt. Ik zet het flesje op het wattenschijfje. Deze formaten komen bijna overeen, waardoor ik een perfect doordrenkt wattenschijfje heb. Ik ga in totaal met drie van deze wattenschijfjes over mijn gezicht. Met de eerste twee wrijf ik de melk over mijn gezicht en met de laatste dep ik het erop, zodat er echt een laagje over mijn gezicht is aangebracht. Als de melk opdroogt voel ik het heel aanwezig op mijn gezicht, je voelt het echt zitten. Het heeft een verstrakkend effect en mijn gezicht bewegen voelt niet zo lekker. Voor het optimale effect besluit ik het de hele nacht te laten zitten.

De volgende ochtend lijkt het alsof mijn huid een liftend effect heeft gekregen. Mijn huid ziet er goed uit. Enthousiast als ik ben herhaal ik de behandeling. Echter op het eind van de dag merk ik echt dat mijn huid de standaard verzorging mist. Het lijkt erop dat de moedermelk niet de verzorgende eigenschappen van mijn dagcrème overneemt. Daarnaast zie ik dat mijn poriën groter zijn geworden en lijkt de moedermelk vuil aan te trekken. Ook heb ik meer rode vlekjes en is mijn huid minder egaal. Ik besluit mijn huid even goed te verzorgen en deze weer terug in haar oorspronkelijke staat te laten komen. Conclusie tot nu toe is dat het inderdaad het beste als masker gebruikt kan worden en niet als vervanging van je dagelijkse verzorging.

Na twee dagen besluit ik een stoffen gezichtsmasker te gaan gebruiken voor de moedermelk facial. Ik laat hem weken in de moedermelk, breng het masker aan op mijn gezicht. Het masker is goed doordrenkt met moedermelk en het druppelt weliswaar van mij gezicht af. Ik laat het masker 15 minuten op mijn gezicht. Als ik het masker er af haal is mijn huid superzacht, bijna net zo zacht als het huidje van mijn baby. Mijn gezicht lijkt ook een stuk gladder en heeft een gezonde glow. Het heeft echt wat gedaan voor mijn huid en ik ben erg enthousiast.

Ik besluit de moedermelk ook te gebruiken in combinatie met een poedermasker. Ik doe dit drie dagen na het vorige masker. Bij een poedermasker heb je maar een eetlepel gekookt water nodig. Ik besluit twee eetlepels moedermelk te gebruiken en het lukt me om nog een derde toe te voegen. Hoe meer moedermelk des te beter, denk ik zo. Ik breng het masker aan op mijn huid en laat het 15 minuten zitten. Bij dit masker is het moeilijker het effect te meten omdat het masker zelf natuurlijk ook werkzame stoffen bevat. Als ik het masker van mijn gezicht haal, merk ik toch dezelfde werking. Mijn huid is wederom zachter, gladder, iets strakker en heeft het een mooie glow.

Conclusie

Moedermelk is prima te gebruiken als een masker. Het heeft een verzachtend effect en maakt de huid gladder van structuur en geeft een mooie glow aan de huid. Waarschijnlijk wordt die glow veroorzaakt door de spiegeling van de gladdere structuur van de huid. Mijn voorkeur gaat er naar uit om het masker van stof doordrenkt met moedermelk te gebruiken. Nadeel is wel dat je hier het meeste moedermelk voor nodig hebt en het lastig is om een een stoffen gezichtsmasker te komen.

Tips

Als het gebruik van moedermelk ook op jou een positief effect heeft, vries de moedermelk dan in zoals ijsblokjes, zodat je ze makkelijk in de vriezer kunt bewaren en doseren. Kun je nergens aan een stoffen masker komen? Knip dan een oud T-shirt in de vorm van je hoofd. Knip een gat op de plaats van je ogen en mond en knip een u-vorm op de plek van je neus. Als het lukt, probeer dan twee snedes aan de zijkant te maken voor om je oren te doen, dan blijft het masker op zijn plaats.
Bedenk dat elke moedermelk anders is en elke huid anders reageert. Ik heb het gedaan tussen de derde en de vierde week na mijn bevalling.

Related Posts