Home Gezichtsverzorging Overnight retinol repair van Dermalogica

Overnight retinol repair van Dermalogica

Door: Hanneke

Dermalogica Overnight retinol repair combineert een retinol behandeling met een buffer cream. Op deze manier kun je je huid laten wennen aan de krachtige werking van Retinol. Wij waren bij de lancering van dit innovatieve product.

Retinol zorgt voor de aanmaak van collageen, versnelt de huidvernieuwing, verbetert de teint en verstevigt de huid. Het nadeel is dat retinol een hele sterke werking heeft waardoor de huid hier slecht op kan reageren met irritatie en droge huid tot gevolg. Het beste is om het gebruik van retinol langzaam op te bouwen en dat is precies wat je met Dermalogica Overnight retinol repair kunt doen.

Dermalogica Overnight retinol repair

Dermalogica Overnight retinol repair bevat 0.5% retinol. Hiervan is aangetoond dat het zowel de zowel de tekenen van intrinsieke veroudering (genetische) en extrinsieke veroudering (milieu) kan verminderen. De retinol molecule op zich is chemisch onstabiel en wordt minder werkzaam door blootstelling aan zonlicht en lucht. Dermalogica maakt gebruik van micro-ingekapselde technologie om de stabiliteit van retinol te behouden. De micro-inkgekapselde technologie maakt ook een gecontroleerd afgiftesysteem mogelijk waarmee de actieve retinol gedurende de nacht diep in de huid wordt afgegeven. Op deze manier zorgt het retinol voor een optimaal resultaat.

Overnight Repair Retinol is gebaseerd op een aantal actieve ingrediënten die samenwerken om het uiterlijk van een verouderende huid te verminderen:

Peptide Palmitoyl Tripeptide-5 (PT-5) stimuleert de vorming van collageen en voorkomt de afbraak van collageen, gaat rimpels tegen en zorgt voor een stevige huid.

Natrium Ascorbyl Fosfaat, dit is een gestabiliseerde vorm van vitamine C. Ondersteunt de collageen aanmaak en biedt een antioxidant bescherming in de strijd tegen vrije radicalen.

Een unieke bioenergized Koper (Cu ++) Amino Acid Complex. Hiervan is klinisch bewezen dat ze helpen zichtbare rimpels te verminderen en collageen en elastine productie.
dermalogica-overnight-retinol-repair
Retinol kan de huid irriteren en daarom is het verstandig om het gebruik langzaam op te bouwen. Speciaal daarvoor komt de Dermalogica Overnight retinol repair met een buffer cream. De buffer cream bevat 8% aloë vera extract en kalmeert en hydrateert de huid zonder de werkzame ingrediënten van de retinol te verminderen. Het advies is om een deel Overnight Repair Retinol te mengen met drie delen Buffer Cream.

Na twee weken kun je 1 deel retinol mengen met 2 delen buffer cream. Het is belangrijk om geleidelijk de verhoudingen op te bouwen zodat je huid langzaam went aan de retinol. Je mag Dermalogica Overnight retinol repair niet gebruiken als je zwanger bent. Het product mag ook niet gebruikt worden in combinatie met een peeling. Voor het gebruik is het verstandig om eerst een oogcrème aan te brengen. Tijdens het gebruik dien je je huid overdag een zonnebrand met minimaal een SPF 30 te beschermen.

De verpakking bevat een tube met 30 ml Overnight Repair Retinol. Dermalogica Overnight retinol repair is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 99,-.

Koop nu

Related Posts