Home Haarverzorging Perfecte voorbereiding kapper

Perfecte voorbereiding kapper

Door: Hanneke

Zelf twijfel ik nogal eens als ik naar de kapper ga over hoe ik mijn haar moet doen. Moet ik het wassen en stijlen of er juist helemaal niets aan doen zodat de kapper ziet hoe mijn haar valt. Ik vroeg het kapper Mitchel van Hairstyling Zuidas in Amsterdam.

Voorbereiding kapper

Plaatje kapsel

Het is belangrijk om van tevoren goed te bedenken wat je met je haar wilt doen. Op Pinterest kun je bijvoorbeeld veel inspiratie opdoen. Als je een plaatje hebt van een haarkleur of een kapsel, dan kun je dit meenemen naar de kapper. Dat is een stuk makkelijker dan een kleur of kapsel uitleggen. Bedenk wel dat niet alle kleuren en kapsels voor jou geschikt zijn. Zie een plaatje dus meer als richtlijn en ga er nooit vanuit dat het precies zo wordt. Een goede kapper zal altijd eerst naar jouw haar kijken om te zien hoe het valt en vervolgens de mogelijkheden met jou bespreken.

Het is belangrijk dat je jouw kapper duidelijk maakt welke verzorgingsproducten je gebruikt en hoeveel tijd je hebt om aan je haar te besteden. Sommige kapsels kosten veel tijd en als je dat niet hebt kun je vaak beter voor een ander kapsel gaan. Een goede kapper neemt de tijd om het kapsel en de kleur met je door te nemen, geeft je advies en zegt het eerlijk als jouw plan helemaal niet geschikt is voor jouw haar.

Laat het je kapper ook weten hoe vaak je terug wilt komen als je bijvoorbeeld highlights laat zetten. Bij een natuurlijke overflow hoef je veel minder snel terug te komen dan wanneer je de kleur een stuk lichter laat maken. Als je naast highlights ook lowlights in je haar laat plaatsen, in dezelfde kleur van je eigen haar, krijg je vaak een veel natuurlijker effect.

Wel of niet wassen?

Als je jouw haar laat verven is het beter om het van tevoren niet te wassen. Mitchel legt uit dat je hoofdhuid een natuurlijke beschermingslaag heeft. Wanneer je het haar van tevoren wast zullen de chemische stoffen van het verven je hoofdhuid veel eerder irriteren. Stylingproducten in je haar hebben geen effect op de werking van de haarverf. Het is dus niet zo dat jouw schuimgel, haarlak of andere stylingproducten invloed hebben op de kleur. Bij highlights wordt er altijd een stukje van je hoofdhuid af gewerkt dus daar maakt het niet zoveel uit. Ga je echter voor een volledige kleuring dan is het beter om je haar een aantal dagen van tevoren niet te wassen.

Bij highlights is het van belang dat de kapper goed kan zien hoe jouw haar natuurlijk valt. Een goede kapper houdt bij het zetten van highlights rekening met eventuele kruinen. Vertel je kapper altijd hoe jij je haar draagt, of je eventueel kruinen hebt en leg uit waar jouw scheiding valt.

Haar stylen

Let goed op als de kapper jouw haar gaat stylen en vraag hem of haar welke producten hij of zij gebruikt. Het is jammer als je het zelf achteraf nooit zo mooi krijgt als toen je bij de kapper vandaan kwam. Vraag voor de zekerheid aan je kapper of hij de kleuren van de haarverf in het systeem zet. Op deze manier weet de kapper bij een volgend bezoek precies welke kleuren hij of zij de vorige keer gebruikt heeft. Daardoor kun jij makkelijk aangeven of je dezelfde kleur wilt of juist een donkere of lichtere kleur.

Related Posts