Home Haarverzorging Tips voor pluizend haar

Tips voor pluizend haar

Door: Hanneke

Het Nederlandse weer is dramatisch voor je haar. Soms wordt alle moeite binnen no-time ongedaan gemaakt door een fikse regenbui. Ik vroeg kapper Mitchel van Cosmo Zuidas of hij tips voor ons heeft om ons kapsel wat langer houdbaar te maken en te beschermen tegen het vochtige weer.

Pluizend haar

Als je last hebt van pluizend haar gaat het vaak nog meer pluizen met vochtig weer. Dit komt omdat pluizig haar vaak een vocht tekort heeft. Door een hydraterende shampoo, conditioner en/of haarmasker te gebruiken zorg je ervoor dat je haar al van voldoende vocht is voorzien. Hierdoor heeft het vochtige weer minder effect op jouw haar en zal het ook minder snel gaan pluizen.

Haarversteviger

Het belangrijkste wat je met je haar kan doen is een goede haarversteviger gebruiken. Een haarversteviger zorgt ervoor dat je haar minder weerbarstig word. Hierdoor heb je veel meer controle over jouw haar en kan het minder snel andere vormen aannemen. Een haarversteviger doe je in je haar voordat je jouw haar gaat stylen.

Olie

Om te voorkomen dat je haar gaat pluizen kun je het beste olie in jouw haar gebruiken. Je kunt het beste een product kiezen met een verzorgende olie zoals arganolie. De olie wrijf je eerst tussen je handen. Door de warmte wordt deze dan nog vloeibaarder en kun je hem makkelijk verdelen in je haar. Gebruik een olie nooit bij de haaraanzet maar enkel in de lengte en punten van je haar. Heb je boven op je hoofd last van pluizig haar ga daar dan met je handen overheen nadat je de lengten en punten hebt gedaan en er nog maar weinig olie op jouw handen zit.

Haarlak

Haarlak kan ervoor zorgen dat je haar beter blijft zitten. Met een haarlak fixeer je als het ware jouw kapsel. Gebruik dus een extra dosis haarlak als het vochtig weer is. Vaak wordt haarlak verkeerd gebruikt omdat het te dicht op het haar gespoten wordt. De goede manier om haarlak te gebruiken is door je arm in een hoek van 90 graden te houden en vanaf die afstand te sprayen. De meeste mensen sprayen veel te dichtbij waardoor de haarlak te geconcentreerd op het haar terecht komt. Je moet ervoor zorgen dat enkel de nevel op je haar terecht komt.

Related Posts