Home Lichaamsverzorging Reiki behandeling

Reiki behandeling

Door: Hanneke

Wie mijn verhalen een beetje volgt heeft inmiddels wel door dat ik een enorme stresskip ben. Het valt niet mee om als moeder van 2 kleine kinderen je rust te vinden. Eens in de zoveel tijd is een ontspannende massage eerder noodzaak dan luxe. Dit keer kies ik voor een reiki behandeling in plaats van voor een massage.

Wat is reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze uit Japan. Door middel van handen wordt levensenergie overgebracht. Het woord reiki bestaat uit 2 woorden; rei, dit betekend geest of ziel en ki; dit betekend energie of levenskracht. Bij reiki hoeven de handen jou niet perse aan te raken en je kunt het ook doen met je kleren aan. De doorgegeven energie heeft een positieve werking op de energiebanen en chakra’s in jouw lichaam. Reiki kan klachten op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau verminderen of zelfs wegnemen.

Reiki behandeling

Ik boek een reiki behandeling bij Cathelijne masseuse. Vaak heeft reiki het imago van een geitenwollen sokken type of iets zweverigs waarbij je je een goeroe met wierook voorstelt. Cathelijne is echt een leuke en lieve meid. Zo een waarmee je ook gezellig in de kroeg zou kunnen hangen. De behandelkamer is in haar huis en ze heeft de kamer heel leuk ingericht. Er staat een ontspannen muziekje op en ze heeft gezellig wat kaarsjes aangestoken. Ik mag op de behandelbank liggen en ik voel me meteen om mijn gemak bij haar. Bij reiki wordt er elk gebied 4 minuten behandeld. Omdat ik een behandeling van een uur heb, spreek ik met haar af dat ze wat langer op een plek blijft als ze daar meer voelt.

De handen worden eerst op mijn schouders gelegd. In het begin voel ik niet zo heel veel. Na 2 gebieden merk ik dat het gevoel steeds heftiger wordt. Opeens begint mijn lichaam helemaal te schokken. Soms kort, soms wat langer. Soms worden mijn knieën naar elkaar toe omhoog getrokken en laat ik ze ineens vallen. Ook heb ik bij een bepaalde plek dat mijn rechterarm van links naar rechts draait. Ik laat het maar gewoon over me heen komen. Bij de ene plek reageert mijn lichaam veel heftiger dan bij andere plekken. Wanneer de schokken ophouden voel ik me heel fijn. Het voelt echt alsof ik iets heb losgelaten. Het is veel emotioneler dan een massage. Het ontspant niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest. Na de reiki behandeling heb ik ineens rust in mijn hoofd.

Ik vraag aan Cathelijne of het niet saai is om reiki te geven. Ze verteld dat me dat er juist heel veel gebeurd tijdens zo’n behandeling. Ze noemen dat symbiosen. Symbiosen zijn aanwijzingen die ze dan krijgt van het lichaam. Ze krijgt dan bijvoorbeeld warme handen, tintelende vingers of ze krijgt ineens een koude gloed over haar lichaam. Deze symbiosen hebben allemaal een bepaalde betekenis. Zo komen er bij handoplegging rondom de buik vaak ontstekingen naar boven en bij de keel emoties. Hoewel reiki in Japan een echte geneeswijze is mag het hier in Nederland niet als zodanig gebruikt worden. Sterker nog, degene die reiki geeft mag de verkregen informatie alleen doorgeven wanneer de behandelde persoon daarom vraagt.

Het is niet zo dat Cathelijne energie van je overneemt want ze geeft alleen energie. De energie die ze geeft is universele energie. Dus geen persoonlijke energie. Tijdens de behandeling is ze met niets anders bezig dan om jou energie te geven en ervoor te zorgen dat er binnen jouw lichaam een energie stroom ontstaat. Dit voelde ik ook echt.

Het verschil tussen reiki en massage is dat reiki langer doorwerkt. Massage is meer gericht op het lichaam en reiki meer op de geest. Reiki brengt lichaam en geest in balans. Reiki is vooral gericht op dingen loslaten. Soms vinden mensen het eng om dingen los te laten of om de controle te verliezen. Je hoeft hier niet bang voor te zijn, bij reiki gebeuren er alleen dingen die je zelf toelaat.

Massage is heel duidelijk te voelen. Bij reiki voelt iedereen wat anders. De een ziet kleurtjes en een ander begint te praten, te huilen, te lachen of in mij geval dus enorm te schokken. Sommige mensen zijn zo bezig om iets te voelen, dat ze daardoor niets voelen. Of ze voelen niets maar krijgen 3 dagen later een enorme huilbui en zo komt alles er uit.
Als je zelf een reiki behandeling wilt ondergaan moet je je hiervoor open kunnen stellen en niet bang zijn om dingen los te laten. Het is belangrijk om degene die jou reiki geeft te vertrouwen. Je moet je er volledig aan toe kunnen geven om een goed effect te bereiken. Reiki zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf komt. Het is een goede manier van ontspanning en een moment voor jezelf.

Cathelijne vindt het erg belangrijk dat de drempel voor een reiki behandeling laag is. De prijs voor een uur reiki bedraagt € 40,- en is daarmee beduidend lager dan een gemiddelde behandeling. Je kunt ook kiezen voor een half uur reiki en een half uur massage. Cathelijne ziet reiki zelf als een vorm van therapeutisch onderhoud. Als je denkt dat reiki ook iets voor je kan zijn en je benieuwd bent naar deze behandeling, dan kun je contact opnemen met Cathelijne via haar Facebook pagina Cathelijne Masseuse.

Related Posts