Home Lichaamsverzorging Relaxen op een spijkermat

Relaxen op een spijkermat

Door: Hanneke

Bij het woord relaxen denk je nou niet meteen aan een spijkermat. Eerlijk gezegd krijg ik daar allesbehalve een relaxed gevoel van. Toch schijnt het zo te zijn dat een spijkermat een ontspannende werking heeft. Tijd om de proef op de som te nemen.

Over de spijkermat

De spijkermat heeft zijn oorsprong in India. De bekende spijkerbedden uit dit land zijn de inspiratiebron geweest voor de ontwikkeling van de Flowee spijkermat. Door de meer dan 5000 ‘puntjes’ op de mat worden de zenuwuiteinden en bloedsomloop van je lichaam gestimuleerd. Jouw lichaam maakt hierdoor zelf de ‘feel good’ hormonen oxytocine en endorfine aan. Deze hormonen zorgen voor ontspanning, pijnverlichting en een gevoel van euforie. Een goede doorstroming van energie is de basis van onze gezondheid, het houdt ons lichaam en geest in balans. Hierdoor zorgt de Flowee spijkermat ook voor een goede nachtrust.

Mijn ervaring met de Flowee spijkermat

Ik moet eerlijk bekennen dat het even duurt voordat ik op de mat ga liggen. Het is niet iets waar je spontaan zin hebt, deze lichte vorm van marteling. Ten minste zo lijkt het. Als ik de eerste keer op de mat ga liggen heb ik nog een t-shirt aan, maar ik trek deze al snel uit omdat het wel mee valt met de pijn. Hoe langer je op de mat ligt hoe aangenamer het word. Je merkt dat je bloedsomloop beter op gang komt en dat geeft een heel lekker gevoel. Het gevoel na de mat is licht euforisch. Ik voel me veel meer ontspannen en relaxed. Een bijkomend voordeel is dat je het meteen een stuk warmer hebt.

Later kom ik er achter dat je hem ook gewoon achter je rug kunt doen als je op de bank zit. Zo zit ik op dit moment op de bank te typen met mijn rug tegen de mat. Je kunt de Flowee mat ook gebruiken onder je voeten. Dit werkt super goed tegen koude voeten en geeft je veel ontspanning. Met name omdat daar natuurlijk veel zenuwuiteinden geprikkeld worden. Een andere toepassing is om de mat op te rollen en onder je nek te leggen.

De Flowee mat is verkrijgbaar in leuke kleurtjes en is handig op te bergen omdat je het matje op kunt rollen. Je kunt deze mat online aanschaffen op de website van Bol.com.

Koop nu

Related Posts