Bij het woord relaxen denk je nou niet meteen aan een spijkermat. Eerlijk gezegd krijg ik daar allesbehalve een relaxed gevoel van. Toch schijnt het zo te zijn dat een spijkermat een ontspannende werking heeft. Tijd om de proef op de som te nemen.

De spijkermat heeft zijn oorsprong in India. De bekende spijkerbedden uit dit land zijn de inspiratiebron geweest voor de ontwikkeling van de Flowee spijkermat. Door de meer dan 5000 ‘puntjes’ op de mat worden de zenuwuiteinden en bloedsomloop van je lichaam gestimuleerd. Jouw lichaam maakt hierdoor zelf de ‘feel good’ hormonen oxytocine en endorfine aan. Deze hormonen zorgen voor ontspanning, pijnverlichting en een gevoel van euforie. Een goede doorstroming van energie is de basis van onze gezondheid, het houdt ons lichaam en geest in balans. Hierdoor zorgt de Flowee spijkermat ook voor een goede nachtrust.

Ik moet eerlijk bekennen dat het even duurt voordat ik op de mat ga liggen. Het is niet iets waar je spontaan zin hebt, deze lichte vorm van marteling. Ten minste zo lijkt het. Als ik de eerste keer op de mat ga liggen heb ik nog een t-shirt aan, maar ik trek deze al snel uit omdat het wel mee valt met de pijn. Hoe langer je op de mat ligt hoe aangenamer het word. Je merkt dat je bloedsomloop beter op gang komt en dat geeft een heel lekker gevoel. Het gevoel na de mat is licht euforisch. Ik voel me veel meer ontspannen en relaxed. Een bijkomend voordeel is dat je het meteen een stuk warmer hebt.

Later kom ik er achter dat je hem ook gewoon achter je rug kunt doen als je op de bank zit. Zo zit ik op dit moment op de bank te typen met mijn rug tegen de mat. Je kunt de Flowee mat ook gebruiken onder je voeten. Dit werkt super goed tegen koude voeten en geeft je veel ontspanning. Met name omdat daar natuurlijk veel zenuwuiteinden geprikkeld worden. Een andere toepassing is om de mat op te rollen en onder je nek te leggen.

De Flowee mat is verkrijgbaar in leuke kleurtjes en is handig op te bergen omdat je het matje op kunt rollen. Je kunt deze mat online aanschaffen op de website van Flowee.nl. De spijkermat is nu in de aanbieding van € 49,- voor € 29,-. Ze verkopen ook een hele fijne massagehandschoen. Deze handschoen geeft je een massage door middel van metalen balletjes die over je huid rollen en je zo een heerlijke massage geven.

Share to Twitter Share to Twitter Share to Google Plus Share to Email Share to Email
Over de auteur
Profielfoto van H. van Mackelenbergh
ONLINE BEAUTY ADVISEUR

Zie mij als een online vriendin die jou graag helpt om er nog beter uit te zien. Als beauty expert voorzie ik jou van tips en nieuwtjes en sta ik vooraan in de rij om nieuwe dingen uit te proberen. Altijd onafhankelijk en eerlijk.