Home Haarverzorging Scheiding in je haar

Scheiding in je haar

Door: Hanneke

Draag jij jouw haar in een scheiding? Dan is dit artikel een ‘must read’ om te kijken of jouw scheiding nog wel in lijn is met de haartrends. Dit jaar is de middenscheiding de ‘natural way’ en geef je de zijscheiding een meer edgy look.

Scheiding haar

Middenscheiding

De scheiding in het midden van je haar ziet er dit jaar lekker nonchalant uit en hierbij lijkt het net alsof je niets aan je haar gedaan hebt. Volgens Eugene Soleiman, creative director care and styling bij Wella Professionals, moet je ervoor zorgen dat het net lijkt alsof jouw haar niet is aangeraakt. Het moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien. De middenscheiding geeft het kapsel structuur en vorm.

Wanneer je jouw haar in een middenscheiding draagt geeft dit een contrasterend beeld dat daardoor ook voor controle zorgt. Dit kapsel is dus perfect als je opvallende kleding draagt. Het lijkt een erg makkelijk kapsel maar je moet wel goed kijken waar je beweging in je haar creëert. Het volume is op de catwalks vaak weggelaten door een deel van het haar in een staart achter te verstoppen. Eugene verzorgt veel kapsels tijdens de fashionweek en heeft deze trend onder andere naar voren laten komen bij de shows van Stella McCartney, Tommy Hilfiger en Tsumori Chisato. Daarnaast is deze trend ook gespot bij de shows van Prabal Gurung, Roland Mouret en MSGM.

midden scheiding 2016
Zijscheiding

Een zijscheiding is ongedwongen en hip, met een vleugje futuristisch gevoel. Het is ontspannen , maar beheerst en eenvoudig qua uiterlijk, maar complex in vorm. “De zijscheiding heeft zowel een mannelijke als een vrouwelijke kant en is onzichtbaar complex” zegt Eugene. Je creëert deze zijscheiding door het haar te föhnen, te borstelen en veel volume te maken. Daarna maak je alles weer ongedaan en maak je het haar plat.

In de zijscheiding wordt vooral veel haarspray en wetlook gel gebruikt. De scheiding mag een contrast bieden van glans tegenover de matte look in de rest van het haar. Deze look heeft Eugene gebruikt voor de shows van Bleumarine, DKNY en Chloe maar was ook zichtbaar bij de shows van Gucci, Christian Dior en Fendi.
zij scheiding 2016

Related Posts