Home Gezondheid Slaaptips, tips om beter te slapen

Slaaptips, tips om beter te slapen

Door:

De naam schoonheidsslaapje komt niet zomaar uit de lucht vallen. Van een goede nachtrust ga je er namelijk veel beter uit zien. We noemen de voordelen van een goede slaap en geven je slaaptips om meer en beter te slapen.

8 slaaptips

Een paar nachten slecht slapen geeft je direct een grauwe huid en donkere kringen onder je ogen. Een goede nachtrust is cruciaal voor een mooi uiterlijk. Hier kan geen crème tegenop. Niet voor niets liggen veel topmodellen al vroeg op bed. Van slapen wordt, of blijf je mooi.

Als je slaapt stimuleer je groei hormonen. Deze hormonen zorgen ook voor de aanmaak van de collageen en keratine productie. Hierdoor worden de cellen in je lichaam eerder vernieuwd. Met weinig slaap heb je veel eerder kans op acne of juist een hele droge huid.

Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. Je bent echt oververmoeid als je gedurende de dag aan slapen denkt of zelfs in slaap valt. Toch zijn spontane middagdutjes niet zo’n heel goed idee. Hiermee verpest je namelijk je slaaproutine. Beter is om gedurende een week 1 tot 2 uur eerder naar bed te gaan, of uit te slapen, om zo je slaap in te halen. Het is belangrijk dat je een routine aanhoudt en daar zo min mogelijk vanaf wijkt. Ga dus tenminste elke avond op het zelfde tijdstip naar bed of sta op hetzelfde tijdstip op. De kwaliteit van je slaap is daarnaast heel belangrijk. Zorg voor een maximale beperking van storende factoren terwijl je slaapt. Zorg altijd voor frisse lucht in je slaapkamer en zet wanneer mogelijk dus een raampje open.

Dwing jezelf nooit in slaap. Als je niet in slaap valt en je gaat je daaraan ergeren duurt het nog langer voordat je in slaapt valt. Leer hoe je door middel van meditatie kunt ontspannen en doe deze oefeningen als je niet in slaap valt. Meditatie is ook ideaal als je overdag moe bent. Een goede meditatie vervangt dan een middagslaapje maar verpest je slaaproutine niet.

Meditatie kan hetzelfde gunstige effect geven als een middagslaapje.

Als je moeilijk in slaap komt of onrustig slaapt, vermijd dan elke vorm van cafeïne vanaf twee uur ‘s middags. Niet alleen in koffie zit cafeïne maar ook in cola, sommige soorten thee en chocola. Sommige kruiden kunnen juist erg behulpzaam zijn.

Valeriaan en passiebloem kunnen eraan bijdragen dat je eerder in slaapt valt en ook beter slaapt. Je haalt deze kruiden bij gezondheidswinkels zoals de Vitaminstore of de Tuinen.

Tegenwoordig zijn er ook pillow mists verkrijgbaar. Deze spray je op je kussen en schijnen te helpen om eerder in slaap te vallen. Voor extra comfort bij zwangerschap of bij revalidatie van een operatie is het een aanrader om gebruik te maken van een zwangerschapskussen of een hoefijzerkussen. Deze kussens bieden namelijk extra ondersteuning.

Yummygums Hair

Related Posts