Home Lichaamsverzorging Verbrand door de zon

Verbrand door de zon

Door: Hanneke

Hoe goed we ook opletten het kan altijd voorkomen dat je door verbrand door de zon. Uiteraard is voorkomen veel beter dan genezen. Als de huid verbrandt zorgt het namelijk voor onherstelbare schade aan je huid. Graag geven wij je tips om je te helpen huid verbrand door de zon.

Wat kun je doen als je verbrand door de zon?

Als je verbrand bent door de zon is het van groot belang om je huid zo snel mogelijk te koelen. Een koude douche kan hierbij goed helpen. Als er geen koude douche in de buurt is ga dan onmiddellijk in de schaduw zitten. Het helpt ook om een koud ijsblokje over je huid te wrijven om zodoende de huid te koelen.

Een paracetamol of ibuprofen helpt niet alleen tegen de pijn maar helpt ook tegen zwellingen en helpt de huid eerder genezen. Neem dus zo snel mogelijk een paracetamol of ibuprofen in.

Smeer je zo snel mogelijk in met een after sun product. Een aftersun product helpt nog beter als je het in de koelkast bewaard. Als je geen after sun in huis hebt kun je ook een hydraterende bodylotion even in de vriezer leggen zodat je in ieder geval het verkoelende effect ervaart. Gebruik nooit producten die teveel geparfumeerd zijn. Je voelt dit meteen op de huid. Gebruik bij voorkeur alleen producten die geschikt zijn voor een gevoelige huid. Producten met Aloë Vera helpen je huid direct te herstellen.

Drink extra veel water. Je lichaam heeft veel meer vocht nodig om de verbrande huid te herstellen. Ook je huid heeft meer vocht nodig dan normaal. Gebruik een goede hydraterende bodylotion of crème en breng deze zowel ‘s ochtends als ‘s avonds aan.

Het is erg belangrijk om in de toekomst een verbrande huid te voorkomen. Smeer je dus goed in met een hoge factor. Gebruik nooit een olie op je huid als je in de zon gaat. Door de glans van een olie reflecteren ze het licht en verbrand je veel eerder. Smeer vooral je neus, wangen, schouders, voeten en decolleté om de 2 uur in met een hoge factor. Vermijd direct zonlicht tussen 12 en 2 uur ‘s middags omdat de zon dan op zijn felst is.

Bedenk verder dat de zon verantwoordelijk is voor 90% van je huidveroudering. Een bruin kleurtje staat leuk, maar geeft je maar tijdelijk plezier. De schade die de zon aan je huid aanricht is voor altijd.

Related Posts