Home Lichaamsverzorging Voorbereiding op kerst

Voorbereiding op kerst

Door: Hanneke

Waarschijnlijk ben jij al druk bezig met het versieren van je huis en het bedenken van het kerstdiner of in welk restaurant je uit eten gaat. Maar vergeet vooral jezelf niet in de voorbereidingen op de kerstdagen. Om er met de kerst goed uit te zien kun je beter nu al aan de slag gaan.

De beste voorbereiding op kerst

Het boeken van behandelingen

Als je jouw behandelingen nog niet hebt geboekt kun je hier maar beter snel mee beginnen. Zowel kappers als schoonheidssalons zitten vaak bomvol met de feestdagen. Je kunt de behandelingen het beste een aantal dagen voor kerst boeken, mocht er iets verkeerd gaan dan is er nog mogelijkheid tot herstel.

Let op je lijntje

Omdat we weten dat we met de kerst vaak een aantal kilo aankomen nemen veel mensen het de hele maand december niet zo nauw. Lekkernijen in overvloed en dikke winterkleding die jouw buikje bedekken. Toch is voorkomen beter dan genezen. Je wilt voorkomen dat je na de kerst een aantal kilo meer weegt. Begin dus alvast om wat extra te sporten en op je eten te letten zodat je niet schrikt als je na de kerst op de weegschaal gaat staan.

Het bepalen van je make up

Waarschijnlijk ben je de hele maand al bezig met wat je met kerst aandoet. Maar heb je er al aan gedacht welke make up je gaat gebruiken? Het leuke van kerst is dat het allemaal wat meer mag zijn. Denk aan bijvoorbeeld een nagellak met een glitter erin, een eyeliner met glitters of een gouden oogschaduw. Er zijn heel veel leuke producten speciaal voor de feestdagen verkrijgbaar. Wees er op tijd bij, voordat ze weg zijn. Als je ze op tijd in huis hebt, heb je ook genoeg tijd om ze nog even uit te testen zodat je met de kerst zelf niet voor verrassingen staat.

Maak tijd vrij

Vaak is er in de dagen voor de feestdagen amper nog een gaatje vrij, en daar zit met name het gevaar. Als jij alles perfect hebt geregeld maar er onverzorgd bijloopt geeft dit toch een beetje een domper op de feestdagen. Block een ochtend, middag of avond de dag voor kerst of wanneer niet mogelijk 2 dagen voor de kerst. Verwen jezelf in deze tijd met een lekker scrubje, maskertje of peeling. Epileer je wenkbrauwen, zorg voor een goede manicure en of pedicure en neem gewoon lekker de tijd voor jezelf zodat jij deze feestdagen lekker kunt shinen. Een momentje voor jezelf zorgt er ook voor dat je lekker ontspant zodat je lekker relaxed aan de feestdagen begint.

Related Posts