Home Gezichtsverzorging Zijden kussensloop

Zijden kussensloop

Door: Hanneke

Eerder schreven wij al over een satijnen kussensloop gemaakt van polyester. Zoals bij veel dingen is er ook hier nog een “baas boven baas”. Namelijk de zijden kussenslopen van Silk Heaven. De kussenslopen van Silk Heaven zijn gemaakt van 100% pure zijde.

Zijden kussensloop

Over de zijden kussensloop

De zijden kussenslopen van Silk Heaven zijn gemaakt van zijde en daardoor dus van 100% natuurlijk materiaal. De voordelen van het slapen op een zijde kussensloop zijn dat je huid veel beter gehydrateerd blijft. Dit, vanwege de hydraterende amininozuren waaruit zijde is opgebouwd en de antioxidanten die het van nature bevat. Doordat het kussen zijdezacht aanvoelt schuurt het ook veel minder over je huid. Hierdoor ontwaak je ’s ochtends met veel minder vouwen in je gezicht. Een zijden kussensloop is tevens een aanwinst voor je haren. Je haar pluist minder, je krijgt minder klitten en minder kans op haaruitval.

Het verschil tussen satijn en zijde

Satijn en zijde worden vaak door de war gehaald omdat ze alle twee zacht aanvoelen. Zijde is een kostbaar natuurproduct. Satijn is een weeftechniek waarbij de garen heel dicht op elkaar geweven kunnen worden. Satijn is een gladde, soepele en glanzende stof, maar kan van elk materiaal gemaakt worden. Satijn van polyester is synthetisch en gemaakt van aardolie en satijn van katoen is natuurlijk, gemaakt van de katoenplant. Zijde wordt gemaakt van de cocon van de zijdemot. Zijde wordt op een natuurlijke manier eco geproduceerd, er komt enkel water aan te pas en er worden geen chemicaliën gebruikt.
zijden-kussensloop-deluxe-wit

Het voordeel van een zijden kussensloop

Van alle stofsoorten heeft zijde de hoogste vochtopname, maar liefst 30%. Vergelijk je dat met katoen dan is dit 8.5% en polyester heeft helemaal geen vermogen op vocht op te nemen. Het voordeel van zijde is dat je veel minder gaat zweten en dus minder snel met natte haren wakker wordt. De temperatuur regulatie van zijde is veel beter dan van polyester omdat het veel minder snel koud of warm aanvoelt. Pure zijde is ook nog eens anti-bacterieel, anti-schimmel en anti allergisch. Je slaapt op een 100% natuurproduct. Door de aminozuren in zijde, die dezelfde PH-waarde hebben als je huid heeft zijde een hydraterend vermogen. De anti-oxidanten in zijde zorgen voor een anti-aging werking.

Experts over zijde

Met name in Amerika worden zijden kussenslopen geroemd door dermatologen en experts. Zo zegt bijvoorbeeld de beroemde dermatoloog Dr. Dennis Gross over zijde: “Steeds weer je gezicht op een hoofdkussen drukken, veroorzaakt trauma aan de huid. Na verloop van langere tijd kan dit ‘trauma’, verergerd door wrijving met een katoenen kussensloop, blijvende rimpels veroorzaken wanneer het collageen afbreekt.” Ook veel cosmetisch chirurgen raden aan om op een zijden kussensloop te slapen, met name na een behandeling.
zijden-kussensloop-champagne

Mijn ervaring met het zijden kussensloop

Ik heb het 19 momme zijden kussensloop opgestuurd gekregen om deze te testen. Na het eerdere gebruik van een polyester kussensloop was ik zelf erg benieuwd naar de zijden kussensloop van Silk Heaven. Toen ik de verpakking opende viel me meteen al op dat het materiaal veel luxer aanvoelt en er vooral ook veel luxer uitziet. Om eerlijk te zijn had ik de polyester kussensloop al verbannen uit mijn slaapkamer omdat hij niet zo mooi stond. Een polyester kussensloop voelt gladder aan, maar het zijden kussensloop weer wat zachter. Ik heb altijd last van een droge huid en droogterimpeltjes maar sinds ik het zijden kussensloop gebruikt is het echt een stuk minder geworden. Het is een van de makkelijkste dingen die je kunt doen voor een zichtbare huidverbetering. Het enige wat je hoeft de doen is een andere kussensloop gebruiken. Zelf overweeg ik na het gebruik van dit kussen een gehele dekbedovertrek aan te schaffen van dit merk.

kleuren zijden kussensloop
Wil jij ook opstaan zonder vouwen in je gezicht bestel dan nu hier de zijden kussensloop van Silk Heaven. Silk Heaven is al vanaf 2009 de zijde expert van Nederland en België. De zijden kussensloop is verkrijgbaar vanaf € 27.95. Wanneer je 2 stuks koopt betaal je slechts € 26,- per stuk.

Related Posts