Home Algemeen Alles wat je wilt weten over BIAB nagellak

Alles wat je wilt weten over BIAB nagellak

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Wanneer je fan bent van gelnagels dan moet je zeker weten wat BIAB nagellak is. BIAB nagellak wint steeds meer aan populariteit. Er zijn verschillende merken die deze nagellak in hun assortiment hebben, zoals bijvoorbeeld bij Miss Jules. In dit artikel beantwoorden we al jouw vragen op het gebied van BIAB nagellak.

Wat is BIAB nagellak?

BIAB staat voor “Builder in a Bottle” en combineert de voordelen van nagellak, gellak en acrylnagels. Het heeft een gelachtige en dikkere structuur waardoor het dezelfde flexibiliteit heeft als gelnagels. Door de dikkere en flexibele structuur gaat het minder snel chippen en blijft het net zo lang, of zelfs langer zitten als gelnagellak. De biab nagellak is dikker dan gellak, dunner dan acrylnagels en is goed voor je eigen nagels.

Het aanbrengen van biab nagellak is veel eenvoudiger dan het aanbrengen van gelnagellak. Het kan namelijk worden aangebracht als een gewone nagellak. Een primer en een topcoat zijn, in tegenstelling tot gelnagellak, niet per se nodig. Door meerdere lagen aan te brengen kun je zelf de dikte bepalen. BIAB is ideaal wanneer je gewone nagellak niet stevig genoeg vindt en gelnagels te duur of te onhandig om zelf op te brengen. Niet voor niets wordt BIAB nagellak steeds populairder.

Wat zijn de voordelen van BIAB nagellak?

  • Zorgt voor versteviging van de nagels
  • Herstelt beschadigde nagels
  • Egaliseert oneffenheden in de nagel
  • Heeft een sterke hechting
  • Heeft een dikkere substantie dan gellak
  • Je hebt geen base of primer nodig, zoals bij gelnagellak wel het geval is
  • Blijft tot wel 4 weken zitten.

Wat zijn de nadelen van BIAB nagellak?

  • Over het algemeen zijn er minder kleuren verkrijgbaar in vergelijking met gelnagellak.
  • Minder geschikt wanneer je jouw nagels echt wilt verlengen, zoals bij acryl

Hoelang blijft BIAB nagellak zitten?

BIAB nagellak blijft ongeveer drie tot vier weken nagels zitten. Ongeveer hetzelfde als gelnagellak dus. Na 3 weken kun je de BIAB nagellak verwijderen en opnieuw laten doen. Sommige nagelsalons vullen de nagellak ook bij. Je kan de nagellak maximaal 3 keer bijvullen voordat deze in zijn geheel opnieuw aangebracht moet worden.

Beschadigd BIAB nagellak jouw natuurlijke nagels?

BIAB nagellak beschadigd of verzwakt je natuurlijke nagels niet, het kan ze helpen versterken. Dit maakt “Builder in a Bottle” nagellak een goede keuze voor iedereen met zwakke of broze nagels, nagelbijters of wanneer je last hebt met het laten groeien van je nagels.

Wat kan je beter niet doen met BIAB nagellak?

De eerste 24 uur is het beter om rustig aan te doen met je nagels. Net als gelnagellak kan deze nagellak minder goed tegen hitte. Wanneer je een warm bad neemt of naar de sauna gaat kan het zijn dat de nagellak loskomt van de nagel.
 
Andere dingen waar je BIAB nagellak korter door blijft zitten:
– Lang zwemmen
– Schoonmaken zonder handschoenen, met agressieve middelen of met veel water
– Je nagels gebruiken als tandenstoker of om stickers los te pulken.

Hoe geniet je optimaal van een BIAB nagellak?

De nagellak blijft langer zitten wanneer je jouw nagelriemen dagelijks verzorgt met een nagelriemolie. Daarnaast verzorgt het je nagels en zorgt het er ook voor dat je nagels sneller groeien.

Hoe verwijder je BIAB nagellak?

Omdat BIAB kan worden afgeweekt, is uw nagelstylist niet afhankelijk van boren – en dat betekent minder trauma aan uw nagelbed. Dit maakt dit een perfecte manier om je natuurlijke nagel te beschermen, te laten groeien en te versterken.

Is BIAB nagellak geschikt om je nagels langer te maken?

Het is het best te gebruiken bij een korte of middel lange lengte van je nagels. Met BIAB nagellak kunnen de nagels iets worden verlengd, ongeveer zo’n 2 mm. Dit kun je doen met behulp van nageltips of sjabloontjes. Een nagelstyliste kan je ook helpen wanneer je met een BIAB nagellak extra lengte wilt creëren. De verlenging gaat net zo lang mee als acryl, maar zonder dat enige schade aan je nagel geeft.

Hoe verwijder je BIAB nagellak?

De nagellak kan worden afgeweekt met remover. Het verwijderen is vergelijkbaar met het afweken van gelnagels. Nadat je de bovenste laag van de BIAB hebt gevijld met de juiste vijl, breng je de remover aan op een wrap, leg het op je nagel en wikkel je vingertop in met de wrap. Hierna kun je de restanten verwijderen met een bokkenpootje. Om je nagels te verzorgen doe je er goed aan om ze in te smeren met een nagelriemolie.
 

Related Posts