Home Gezichtsverzorging Wat te doen tegen rimpels rond de ogen

Wat te doen tegen rimpels rond de ogen

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Rimpels rond de ogen kunnen je een oudere blik geven. Ben je het zat om ze elke ochtend in de spiegel te zien? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om rimpels rondom de ogen goed aan te pakken.

Rimpels rond de ogen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals veroudering, blootstelling aan de zon, slechte voeding en genetica. Rimpels rondom de ogen worden ook lachrimpels genoemd of kraaienpootjes. Je kunt deze rimpels aanpakken door een gezonde levensstijl, cosmetische behandelingen of producten tegen rimpels.

Beste middel tegen rimpels rond de ogen

Er zijn veel producten op de markt die kunnen bijdragen aan een vermindering van de rimpels rond jouw ogen. Vaak bevatten deze crèmes ingrediënten zoals retinol, hyaluronzuur, vitamine C en peptiden die bekend staan om hun anti-verouderingseffecten. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar anti-rimpelcrèmes en hoe ze werken. Producten tegen rimpels helpen de collageenproductie stimuleren en de huid hydrateren. Hierdoor hebben ze een effectieve aanpak voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Rimpels onder ogen verwijderen zonder botox

Wanneer je rimpels onder ogen wilt verwijderen zonder botox is het belangrijk om te kiezen voor producten die een bewezen werking hebben tegen rimpels. De volgende ingrediënten zijn bewezen effectief tegen rimpels:

Retinol

Retinol is een krachtig ingrediënt dat bekend staat om zijn vermogen om de huidtextuur te verbeteren en rimpels te verminderen. Het werkt door het versnellen van de celvernieuwing, waardoor de huid er jonger en gladder uitziet.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur heeft het vermogen om vocht vast te houden, waardoor de huid gehydrateerd blijft en fijne lijntjes worden opgevuld.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant die helpt bij het bestrijden van vrije radicalen, die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid. Daarnaast stimuleert vitamine C ook de collageenproductie, waardoor de elasticiteit van de huid wordt verbeterd.

Peptiden

Peptiden zijn eiwitten die helpen bij het herstellen van beschadigde cellen en het verstevigen van de huid.

Effectieve producten tegen rimpels kunnen vaak een heftige reactie geven op de huid. Probeer producten tegen rimpels eerst voorzichtig uit op een klein stukje van de huid. Bouw het gebruik van deze producten langzaam op en sla een dag over wanneer de huid erop reageert door bijvoorbeeld rood of gevoelig te worden.

Hoe breng je een crème aan rond de ogen?

De huid onder de ogen is erg gevoelig omdat deze huid een stuk dunner is dan op andere delen van je gezicht. Het is dus raadzaam om een product aan te schaffen dat speciaal voor de ogen is gemaakt, zoals een oogcrème of een oogserum. Breng een kleine hoeveelheid crème aan op gereinigde en droge huid rondom je ogen. Klop de crème zachtjes in met je ringvinger tot de crème volledig is opgenomen. Gebruik de crème dagelijks voor het beste resultaat.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben bij het gebruik van een crème tegen rimpels. Gebruik een crème om de rimples te verminderen en de huid te verzorgen. Ga er echter niet vanuit dat de rimpels van de ene op de andere dag verdwijnen. Sommige mensen kunnen betere resultaten behalen dan anderen. Het kan even duren voordat je verbeteringen ziet, dus wees geduldig en blijf consistent in het gebruik van de crème.

Onthoud dat elke huid uniek is en dat wat voor de één werkt mogelijk niet per se voor jou werkt. Het kan nodig zijn om verschillende producten uit te proberen voordat je jouw ideale oplossing vindt. Je kunt ook altijd een dermatoloog of schoonheidsspecialist om advies vragen.

Cosmetische behandelingen tegen rimpels rond de ogen

Als je op zoek bent naar een meer intensieve aanpak tegen rimpels rond de ogen, zijn er verschillende professionele behandelingen beschikbaar. Een populaire optie is het gebruik van injectables, zoals botox of fillers. Deze kunnen helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen door de spieren te ontspannen of volume toe te voegen.

Botox is de meest effectieve manier om van je rimpels af te komen. Houdt er wel rekening mee dat het effect tijdelijk is en zo’n 3 tot 6 maanden aanhoudt.

Een andere optie is een laserbehandeling, waarbij gerichte pulsen van licht worden gebruikt om de huid strakker te maken en rimpels te verminderen. Dit stimuleert ook de aanmaak van collageen, waardoor de huid steviger wordt.

Een gezonde levensstijl

Naast het gebruik van anti-aging crèmes en cosmetische behandelingen, zijn er nog andere stappen die je kunt nemen om rimpels rond je ogen te verminderen. Een gezonde levensstijl is essentieel voor een jonge huid, helemaal het gebied rond de ogen. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, minstens zeven tot acht uur per nacht. Dit helpt om je lichaam te herstellen en bevordert de celvernieuwing in je huid.

Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken. Hydratatie is cruciaal om de elasticiteit van je huid te behouden en rimpels te verminderen.Eventueel kun je extra supplementen slikken die mogelijk kunnen bijdragen aan een jongere huid zoals het slikken van collageen, hyaluronzuur en Vitamine C.

Probeer daarnaast stress zoveel mogelijk te vermijden. Stress heeft invloed op de huid en kan leiden tot vroegtijdige veroudering en het ontstaan van rimpels. Zoek naar manieren om te ontspannen, zoals meditatie, yoga of het beoefenen van hobby’s die je plezier geven. En bescherm je huid tegen schadelijke UV-straling door het dragen van zonnebrandcrème en een zonnebril.

Rimpels rond de ogen zijn een veelvoorkomend probleem, maar er zijn gelukkig verschillende oplossingen beschikbaar om ze te verminderen. Het handhaven van een gezonde levensstijl, het volgen van een goede huidverzorgingsroutine en het overwegen van cosmetische behandelingen kunnen allemaal bijdragen aan het behoud van een jeugdige uitstraling.

Related Posts