Home Haarverzorging Haartransplantatie bij vrouwen

Haartransplantatie bij vrouwen

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Vaak wordt er gedacht dat haartransplantatie vooral voor mannen bedoeld is. Mannen worden vaker en eerder kaal dan vrouwen. Toch wordt haartransplantatie voor vrouwen steeds populairder. Er zijn verschillende toepassingen waarbij haartransplantatie voor vrouwen kan bijdragen aan een mooier uiterlijk en een zelfverzekerd gevoel.

Een haartransplantatie bij vrouwen kan verschillen met die van een man, omdat de grafts, het haarzakje met haren, bij vrouwen uit één of twee haren bestaat en bij mannen meestal uit 2 tot 4 haren. Hierdoor is het resultaat van een haartransplantatie bij vrouwen verschillend met die van mannen. Bij haartransplantatie Nederland kun je advies inwinnen wanneer je meer wilt weten over een haartransplantatie.

Toepassingen voor haartransplantatie bij vrouwen

Groot voorhoofd

Wanneer je een groot voorhoofd hebt, kun je deze kleiner laten lijken door een haartransplantatie. Een groot voorhoofd heeft vaak een hoge haargrens en door deze te verlagen wordt het voorhoofd kleiner. Er zijn gemiddeld zo’n 1300 tot 1500 grafts nodig om het voorhoofd kleiner te laten lijken door middel van haartransplantatie.

Dunner wordend haar

Ook vrouwen kunnen last hebben van dunner wordend haar en kaalheid. Er zijn verschillende oorzaken waardoor het haar van een vrouw kan uitvallen, zoals stress, hormonale veranderingen, levensstijl, dieet, erfelijkheid en medische problemen. Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes van haren die achter op het hoofd groeien ingebracht op delen van de hoofdhuid die minder haargroei vertonen. Het resultaat van deze behandeling is dat je een betere dichtheid van haren krijgt op plekken waar minder haar groeit.

Wenkbrauwtransplantatie

Wanneer je wenkbrauwen erg dun zijn, of wanneer je kale plekken in je wenkbrauw hebt door een litteken, kan een haartransplantatie helpen om je wenkbrauwen weer vol te krijgen en vorm te geven. Bij een wenkbrauwtransplantatie worden er haarzakjes uit de achterkant van het hoofd gehaald om deze vervolgens in de wenkbrauwen te implanteren. Dit is een erg zorgvuldige behandeling omdat ze met de richting van de wenkbrauwen mee moeten worden ingebracht.

In het begin groeien de haren langer dan dat je gewend bent van wenkbrauwharen, maar na verloop van tijd gaan ze zich aanpassen aan de omgeving en zullen ze even lang zijn als de andere haren in de wenkbrauw. Een wenkbrauwtransplantatie wordt vaak gedaan met de DHI methode.

Behandelmethoden voor haartransplantatie

Er zijn verschillende behandelmethoden voor haartransplantatie. De DHI methode en de FUE methode zijn de meest bekenden methoden voor haartransplantatie. Het is belangrijk om de verschillende mogelijkheden goed naast elkaar te houden om te kijken welke behandelmethode voor jou het meest geschikt is.

DHI (Direct Hair Implantation)

De DHI-techniek gebruikt een speciaal apparaat, de DHI implanter, om de haarzakjes in de huid te implanteren. Hierdoor hoeven er geen incisies te worden gemaakt in de huid. Een ander groot voordeel is dat de huid waar de haren worden ingebracht, niet geschoren hoeft te worden.

Voordelen

 • Er hoeven geen incisies in de huid gemaakt te worden, dit zorgt ook voor minder bloedingen en een sneller herstel.
 • Minder kans op littekenvorming.
 • Meer haren per cm², namelijk 50 tot 55 per cm².
 • Alleen scheren in het donorgebied (achter op het hoofd) en niet op de plek waar de haren worden geïmplanteerd.

Nadelen

 • Minder haren dan met de FUE-methode, geschikt tot maximaal 3.000 grafts.
 • Langere behandelduur.
 • Minder geschikt voor krullend haar omdat deze haren minder goed door het apparaat kunnen worden opgepakt.
 • Deze methode is niet mogelijk wanneer je al eerder een FUE-behandeling hebt ondergaan.

FUE (Follicular Unit Extraction)

Bij de FUE- methode worden de haarzakjes met een hol naaldje los gemaakt en één voor één getransplanteerd. Met deze methode kunnen zelfs kleine haarzakjes worden weggehaald wat zorgt voor een heel natuurlijk resultaat. Tijdens een behandeling kunnen naar liefst 4000 grafts worden geïmplanteerd. Deze methode is minder pijnlijk dan andere methoden. Deze methoden geeft geen littekens op het achterhoofd omdat er geen hechtingen gebruikt hoeven te worden.

Voordelen:

 • Meer grafts dan met DHI-methode
 • Goedkoper dan de DHI-methode

Nadelen:

 • Hoofdhuid moet volledig geschoren worden
 • Langer herstel omdat er incisies moeten worden gemaakt in het te behandelen gebied
 • Een lagere dichtheid van de haren dan bij de DHI-methode

Andere mogelijkheden in plaats van een haartransplantatie

Wanneer je een haartransplantatie een stap te ver vindt voor het verkrijgen van een betere haardichtheid zijn er nog andere methoden voor het verkrijgen van een vollere haardos.

XL Hair

XL hair is een behandelmethode die kan worden ingezet bij dun en dof haar, haarverlies en een verminderde haargroei. Bij de behandeling worden hyaluronzuur en een mix van vitamines, mineralen en groeifactoren in de hoofdhuid ingespoten. Door deze behandeling wordt de kwaliteit van de hoofdhuid verbetert, hierdoor blijven de haren beter zitten en worden ze dikker en steviger. Deze behandeling verbeterd de conditie van bestaande haarzakjes. Heb je last van kale plekken, dan is een haartransplantatie een betere behandeling.

Low Level Laser Light Therapie (LLTL)

Bij een LLTL behandeling wordt de hoofdhuid behandeld met een diodelaser die rood licht afgeeft met een specifieke golflengte. De laserstralen stimuleren de cellen in de haarzakjes en zet ze aan om zich te ontwikkelen tot stevigere en dikkere haren. Het stopt de haaruitval en bevordert de haargroei. Deze behandeling wordt geadviseerd in combinatie met de XL hair behandeling omdat het effect een stuk groter is wanneer er kleine openingen in de huid zijn die door de XL hair behandeling worden gecreëerd.

Related Posts