Home Make up De beste foundation kwast

De beste foundation kwast

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar de beste foundation kwast? Het aanbrengen van foundation met een kwast heeft zo z’n voordelen. Een goede foundation kwast zorgt ervoor dat jij je foundation on een gelijkmatige en gladde manier kunt aanbrengen. De haren van de kwast zorgen ervoor dat de foundation gelijkmatig over de huid wordt verdeeld, waardoor je een egale dekking krijgt. Doordat je een dunne laag aanbrengt kan het je ook helpen om minder foundation te hoeven gebruiken voor een mooi resultaat.

Er zijn veel verschillende foundation kwasten te koop. Duurdere foundation kwasten zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en gaan daardoor ook langer mee. Het voordeel van een kwalitatieve foundation kwast is dat er minder foundation nodig is om een egaal resultaat te krijgen. Je kunt het beste de keuze van de juiste foundation kwast af laten hangen van je persoonlijke voorkeur en de gewenste look.

De vorm van je foundation kwast bepaalt hoe gemakkelijk het product op verschillende delen van het gezicht kan worden aangebracht. Hoe groter de borstel, hoe moeilijker het kan zijn om bij de randen van de neus en rond de ogen te komen. Met een kleinere foundation kwast duurt het langer voordat je de foundation hebt aangebracht. Een borstel met dichte haren, dus veel haren dicht op elkaar, geeft meestal een vollere dekking. Zachtere en minder dichtere wasten geven je juist een lichtere dekking.

De beste foundation kwast

Hourglas – Ambient Soft Glow Foundation Brush

Hourglass foundation kwastDeze foundation kwast van Hourglass is vegan en cruelty-free. De kwast heeft aangepaste borstelharen zodat de foundation moeiteloos kan worden gemengd en gelijkmatig kan worden aangebracht. Kan worden gebruikt met alle vloeibare of crème – producten. De kwast is wat kleiner dan normaal, voelt zacht aan en bereikt makkelijk moeilijk bereikbare plekjes. 

€ 58

Koop nu


Sisley – Pinceau Fond De Teint

Foundationkwast sisleyPinceau Fond De Teint van Sisley is geschikt voor alle soorten foundations (vloeibaar, compact, crèmes enz.) De gladde en golfvormige synthetische haren zijn speciaal ontwikkeld en geselecteerd voor een vlekkeloze teint. Deze kwast staat niet alleen mooi in je toilettas maar geeft je ook een heel mooi egaal resultaat doordat de kwastharen mooi dacht op elkaar staan.

€ 55

Koop nu


Morphe – M439 – Premium Buffing

Morphe buffing kwastDe Morphe buffing foundation kwast geeft je binnen no-time een mooi en egaal resultaat zonder vlekken of strepen. Met de kwast kun je de foundation ook goed blenden. Een goede foundation kwast voor een mooi prijsje.

€ 20

Koop nu


NYX – Can’t Stop Won’t Stop Foundation Brush

NYX foundation kwastDe Can’t Stop Won’t Stop Foundation Brush van NYX Professional Makeup is zacht, compact en perfect om je foundation mee aan te brengen en te blenden. De vorm van deze synthetische foundation kwast is ideaal voor het gezicht en geeft je een smooth-looking finish. Voelt lekker zacht aan op de huid.

€ 17

Koop nu


La Mer – Skincolor The Foundation Brush

La mer foundation brushDe Foundation Brush van La Mer is een foundation penseel waarmee je makkelijk vloeibare foundation kan aanbrengen met die zorgt voor een nauwkeurige applicatie. Met deze foundation kwast kun je de ideale look creëren. Deze foundation kwast is lekker groot en bevat synthetische haren.

€ 80

Koop nu


Is er een aparte kwast nodig voor foundation, concealer en poeder?

Over het algemeen hebben foundation kwasten een veel groter oppervlak en zijn ze dichter van structuur in vergelijking met concealer -en poederkwasten. Concealer kwasten zijn meestal kleiner en platter, terwijl poeder kwasten vaak groot en pluizig zijn. Gebruik bij voorkeur verschillende penselen voor verschillende producten. Hierdoor krijg je een schonere en onberispelijkere make-uplook.

Hoe maak je een foundation kwast schoon?

Je kunt jouw kwast schoonmaken met speciale shampoo of milde zeep. Door de zeep zachtjes in de borstelharen te masseren kun je de opgehoopte make-up van de borstelharen verwijderen. Doe bij het wassen van je make-upborstels je best om alleen de borstelharen nat te maken, aangezien niet alle borstels het goed doen bij volledige blootstelling aan water. Laat de kwasten plat en droog liggen voor het volgende gebruik. Door ze volledig te laten drogen, voorkom je dat ze bacteriën of, erger nog, schimmel krijgen.

Related Posts