Home Gezichtsverzorging Laser Clearlift behandeling

Laser Clearlift behandeling

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Een laser Clearlift behandeling is een niet-invasieve cosmetische behandeling die gericht is op het verbeteren van de huidconditie en het verminderen van tekenen van huidveroudering. De Clearlift behandeling maakt gebruik van een fractionele laser, die kleine gebieden van de huid behandelt zonder het omliggende weefsel te beschadigen.

Bij een laser Clearlift behandeling worden er met een laser microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Dit stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Daarnaast wordt de stevigheid en de elasticiteit van de huid verbetert, worden fijne lijntjes en rimpels vermindert en de huidstructuur verfijnt.

Wat doet de laser Clearlift behandeling?

De laser Clearlift behandeling gaat de eerste tekenen van veroudering door huidverstrakking in je gezicht en hals aan. De behandeling is pijnloos. De ClearLift laser stimuleert de aanmaak van collageen in de verschillende lagen van je huid waardoor deze steviger en strakker wordt. Over het algemeen zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig, maar vaak zie je na de eerste behandeling al positieve resultaten. De infrarood technologie van de ClearLift laser heeft een non-ablatieve werking en pakt de fijne lijntjes en rimpels aan. De warmte stralen dringen door huidlagen naar de onderhuid, waardoor de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd wordt.

De Laser Clearlift zorgt ervoor dat de huid strakker wordt en er jonger uitziet. Omdat de laser de buitenste huidlaag niet beschadigt, is de ClearLift een snelle en pijnloze behandeling. Het geeft aan fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan, littekens, striae, pigmentatie en huidstructuur te verbeteren. In Amerika noemen ze de Clearlift facelift een Lunchtime facelift. Dit komt doordat deze facelift geen zichtbare tekenen achterlaat na de behandeling. De behandeling kan er hooguit voor zorgen dat de huid iets gevoeliger of roder wordt.

Clearlift laser ervaringen

Het team van Choosebeauty heeft al meerdere keren een Clearlift laserbehandeling ondergaan. Onze ervaring met de Clearlift laser is erg positief. Het is een goede manier om de huid te verstrakken. Wil je rimpels aanpakken, dan kun je beter botox gebruiken. Vergeleken met een botox of filler behandeling, behandel je met een laserbehandeling het gehele gezicht, wat voor een natuurlijk resultaat zorgt. Het voordeel van de behandeling is dat je hem het hele jaar door kan doen. Bij een enkele behandeling is zeker een resultaat zichtbaar, maar wil je echt een verschil maken dan zijn toch wel minimaal 3 behandelingen nodig.

Hoe verloopt een laser Clearlift behandeling?

Het is verstandig om voorafgaand aan de behandeling een consult te boeken om te kijken of de Clearlift behandeling past bij je huid en je persoonlijke voorkeur. Bij de behandeling wordt de huid eerst gereinigd met een lotion. Je krijgt een bril op om je ogen te beschermen tegen de flitsen van het laserapparaat. De Clearlift laser wordt ingesteld op jouw huidtype. Het te behandelen gebied wordt stukje voor stukje behandeld met de laser. De laser geeft flitsen en soms een knetterend geluidje. De behandeling is geheel pijnloos en duurt gemiddeld tussen de 20 en 30 minuten voor de behandeling van je gezicht.

Hoeveel behandelingen van de Clearlift behandeling zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt kan variëren, afhankelijk van je huidconditie en de gewenste resultaten. Veel behandelaars bieden pakketjes aan van 3, 5 of soms zelfs wel 10 behandelingen. Vaak krijg je bij deze pakketten korting vergeleken met losse behandelingen.

Hoeveel downtime is er na de behandeling?

Er is geen downtime bij de Clearlift behandeling. De huid kan hooguit een beetje opzwellen of rood worden. Ook is het beter om na de behandeling de eerste uren geen make-up aan te brengen. Vergeleken met veel andere behandelingen mag je na een Clearlift behandeling ook gewoon van de zon genieten, mits je minimaal een factor 30 gebruikt.

Wat voor type laser is de Clearlift laser?

De cold clearlift laser is een q-switched ND:YAG 1064nm laser.

Is de Clearlift laser ook geschikt voor donkere huidtypes?

De Clearlift laser werkt niet op pigment. Hierdoor is deze laser ook veilig te gebruiken voor de zongebruinde huid en donkere huidtypen.

Wanneer kun je de Clearlift laser beter niet doen?

Er zijn diverse contra-indicaties bij de Cold Clearlift Laser. De behandeling is niet geschikt voor mensen die recent een peeling hebben gedaan of gebruik maken van huidverdunnende producten zoals tretinoine (vitamine A-zuur) of Isotretinoine (roaccutane). Ook wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft, is deze behandeling af te raden. Verdere contra-indicaties zijn(Huid)kanker, Vitiligo, Psoriasis en bepaalde vormen van antibiotica, anti-depressiva en Sint-Janskruid.

Related Posts