Home Make up Een visagist voor je bruiloft

Een visagist voor je bruiloft

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Hoe vind je een visagist voor je bruiloft? Jouw bruiloft is dé dag dat je er op je allermooiste uit wilt zien en een stapje verder wit gaan dan wanneer je jezelf opmaakt voor een leuk feestje. Een goede visagist is bepalend in welke mate jij gaat stralen op jouw bijzondere dag. We geven je graag wat tips hoe je een goede visagist kunt vinden.

Tijdens de voorbereidingen van je bruiloft met het vinden van de juiste locatie, een mooie bruidsjurk en het opstellen van de gastenlijst, behoort ook het vinden van een juiste visagist. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar een visagist op zoek te gaan. Het beste kun je eerst een beetje rondvragen bij vrienden en kennissen die de afgelopen jaren getrouwd zijn. Wie weet hebben ze ervaring met iemand of kennen ze iemand via hun vriendenkring.

Een andere mogelijkheid om op zoek te gaan is via het internet. Kijk bij voorkeur in je eigen omgeving of de omgeving van de bruiloft. De meeste visagisten rekenen een kilometer vergoeding dus een visagist in de buurt kan voordeliger uitpakken.

Wat moet een visagist weten

Wanneer je een visagist hebt gevonden en wilt benaderen is het belangrijk om de visagist goed te informeren over het volgende:

  • De datum van de bruiloft
  • Gaat het alleen om de make up of ook om het bruidskapsel?
  • Wil je alleen voorafgaand aan de bruiloft een make up, of moet het in de avond worden bijgewerkt?
  • Laat haar als een van de weinigen ook jouw bruidsjurk zien zodat ze het totale plaatje voor zich kan zien.

Om de visagist een goed beeld te geven van wat jouw wensen zijn, kun je een moodboard maken met mooie bruidsmake-up. Hiermee help je haar, maar ook jezelf, om een goed beeld te schetsen van wat je wilt. Ga je voor een natuurlijke make up of wil je juist wat meer uitpakken? Of ga je voor een romantische sfeer of kies je liever voor wat meer glamour?

Er zijn natuurlijk ook dingen die je zelf wilt weten, zoals de prijs van de proefmake-up en de bruidsmake-up. Daarnaast is het ook goed om te vragen naar voorbeelden van bruiden die ze al heeft voorzien van een bruidsmake-up. Op deze manier kun je zien of jouw wensen overeenkomen met haar ervaring en stijl.

Proefmake-up bruiloft

Het is een normale gang van zaken om eerst een proefmake-up te doen. Op deze manier kun je zien of het werk van de visagist bij je past. Het is gewoonlijk om te betalen voor een proefmake-up. Maak van dit moment gebruik om de visagist naar tips te vragen over een goede voorbereiding voor de bruiloft. Vaak kunnen ze je tips geven over een goede huidverzorging of een leuk bruidskapsel. Misschien weten ze bijvoorbeeld ook nog leuke haarsieraden die mooi staan bij jouw bruidsjurk.

Plan je proefmake-up strategisch in. Bijvoorbeeld voordat je een avond gaat stappen met vriendinnen. Je wilt dat je aanstaande man je make up nog niet van tevoren ziet, maar beter is het wel om de houdbaarheid van de make up te testen. De eerlijke meningen van je vriendinnen kunnen bijdragen aan een goede keuze. Je wilt dat de make up het beste in jou naar voren haalt, maar je moet natuurlijk wel jezelf blijven.

Maak vooral veel foto’s na het aanbrengen van de proefmake-up want de make up moet natuurlijk goed overkomen op camera. En daarnaast kun je achteraf de make up nog eens goed beoordelen, en eventueel vergelijken wanneer je een proefmake-up laat aanbrengen door verschillende visagisten. Het allerbelangrijkste is hoe jij jezelf voelt bij de make up. Naast dat het comfortabel moet voelen, is het belangrijk dat je je fijn en zelfverzekerd voelt en straalt. Want dat is precies wat je wilt voor deze speciale dag.

Related Posts