Home Make up Tips foundation aanbrengen

Tips foundation aanbrengen

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Foundation aanbrengen kan op vele manieren. Om ervoor te zorgen dat jouw foundation de hele dag blijft zitten, geven we je graag tips over hoe je foundation het beste aan kan brengen.

Er zijn verschillende manieren om foundation aan te brengen, dit kan namelijk met je handen, een foundationkwast of met een make up spons. We adviseren je om de foundation met een kwast aan te brengen en vervolgens te blenden met een make up spons.

Stappenplan foundation aanbrengen

1. Goed licht

Zorg voor voldoende (dag)licht als je de foundation aanbrengt. Op deze manier voorkom je dat je in ander licht strepen of vlekken ziet, of dat je tijdens het aanbrengen van foundation bepaalde plekken van je gezicht vergeet.

2. De huid reinigen

Het is belangrijk om de foundation op een schone huid aan te brengen. Mocht je de make up van de avond daarvoor er al af hebben gehaald, dan volstaat het reinigen met een watje met daarop een lotion. Maak van je huid een schoon en egaal canvas voordat je begint.

3. Hydratatie en verzorgen van de huid

Voordat je foundation gaat aanbrengen is het belangrijk om de huid eerst goed te verzorgen en te hydrateren. Een goede verzorging onder de foundation zorgt ervoor dat je huid mooi gehydrateerd blijft, en dat er geen droogtelijntjes ontstaan of de foundation er te poederig uit komt te zien. Wacht na het aanbrengen van je verzorging bij voorkeur zo’n 5 tot 10 minuten voordat je de foundation aan gaat brengen. Ben je bang dat de foundation gaat rullen? Gebruik dan een hydraterend serum. Deze trekt snel in de huid zonder een laagje op de huid achter te laten.

4. Primer

Een primer is handig om te gebruiken als je last van een vette of juist een droge huid hebt. Gebruik een matterende primer voor een vette huid en een hydraterende primer voor een droge huid. De primer zorgt ervoor dat je foundation de hele dag blijft zitten. Je kunt de primer het beste aanbrengen met een foundationkwast.

5. Foundation aanbrengen

Gebruik een foundation die romig is, medium dekt en past bij je huidtype en tint. Breng twee pompjes aan op je handpalm en breng de foundation in het midden van je gezicht aan. Gebruik je een foundationkwast om de foundation in je huid te deppen. Werk van binnen naar buiten toe om de foundation te vervagen.

6. Foundation blenden

Pak een vochtige en uitgeknepen make-upspons en gebruik deze om over de foundation heen te deppen. Vegen is een absolute ‘no-go’. Bij het deppen gebruik je de zijkant van de spons om de foundation naadloos in je huid te laten smelten. Gebruik de spitse punt van de spons bij je neus en ogen zodat je goed in de hoekjes komt.

7. Concealer

Gebruik een concealer om donkere kringen of oneffenheden weg te werken. Een goede dekkende concealer is hiervoor een goede optie. Wacht 5 minuten na het aanbrengen van de concealer en gebruik de make up spons om de concealer met de foundation te blenden. Heb je te veel concealer rondom de ogen gebruikt? Dan kun je hierover een oogcrème gebruiken. De oogcrème klop je dan zachtjes in op de huid rondom de ogen.

8. Poeder

Om ervoor te zorgen dat de foundation de hele dag blijft zitten kun je een (bij voorkeur transparante) poeder aanbrengen. Meestal is het aanbrengen van het poeder op de T zone genoeg. Dit is namelijk het gebied waar de huid vaak vettig kan worden. Ben je bang dat je je kleding vies maakt, draag dan voor dit moment een badjas over je kleding heen.

9. Setting spray

Je kunt een setting spray gebruiken om je make up te fixeren. Deze spray je over de make up heen om ervoor te zorgen dat hij gedurende de dag nog beter blijft zitten.

Related Posts