Home Make up Make up tips, zo zie jij er perfect uit

Make up tips, zo zie jij er perfect uit

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar make up tips en benieuwd hoe jij jezelf van een mooie make up kunt voorzien? We leggen je graag uit in welke stappen je jezelf het beste op kunt maken en geven je per onderdeel make up tips hoe je dit het beste kunt doen. Bij het volgen van deze make tips kan iedereen er binnen korte tijd oogverblindend uitzien.

Zorg naast je make up ook voor mooie kleding om de look compleet te maken. Kijk bijvoorbeeld voor luxe kleding bij LUTZ, daar verkopen ze mooie kledingmerken zoals Vanessa Bruno, Closed en Drykorn. Voordat je aan de slag gaat met deze make up tips, is het belangrijk dat je zorgt voor een perfect gereinigde huid. Breng de make-up pas aan nadat je de gezichtscrème zeker 10 minuten hebt laten inwerken.

Make up tips

Stap 1. Egaliseren van de huid

Foundation kun je het beste met de vingertoppen aanbrengen. Voor een compactfoundation gebruik je een sponsje. Gebruik altijd zo min mogelijk foundation en wrijf de foundation goed uit. Geef extra aandacht aan de kaaklijn, haargrens en de aansluiting met de oren zodat je voorkomt dat je scheidingslijnen gaat zien. Rondom de ogen kun je beter niet teveel foundation aanbrengen, hierdoor worden rimpels geaccentueerd.

Vergeet niet de lippen mee te nemen voor een egaal effect en goede basis voor de lippenstift. Met een concealer kun je wallen onder je ogen en oneffenheden makkelijk verdoezelen. Je krijgt het mooiste effect door de concealer aan te brengen en er daarna op te kloppen in plaats van te wrijven.

Stap 2. Matteren van de huid

Voordat je poeder gaat aanbrengen is het verstandig de huid te deppen met een tissue, natuurlijke vetten worden danverwijderd en gaan zich niet mengen met het poeder. Gebruik bij voorkeur een losse poeder die je met een kwast aanbrengt. Gebruik een transparante poeder om de kleur van de foundation te behouden. Blaas altijd over de kwast voordat je de poeder aanbrengt, hiermee voorkom je dat er teveel op de huid komt.

Poeder breng je altijd van boven naar beneden aan, op deze manier blijft er geen poeder in de gezichtshaartjes steken. Het is niet altijd nodig de poeder over je gehele gezicht te gebruiken, poeder alleen de delen waar de huid gaat glimmen. Om de poeder te fixeren en een natuurlijk effect te verkrijgen kun je een nevel over het gezicht sprayen in de vorm van water of lotion, deze dien je te deppen met een tissue.

Stap 3. Accentueren van de ogen

Om de ogen te laten spreken en meer op te laten vallen gebruik je een potlood of eyeliner. Een donkerbruin lijntje geeft een natuurlijker effect en is zeker aan te raden bij een lichtere haarkleur. Door een lijntje boven de ogen te trekken worden je ogen groter, een lijntje onder de ogen maakt je ogen kleiner. Aan het uiteinde van de ogen laat je het lijntje wat breder lopen zodat je een sprekend effect krijgt.

Als het je niet lukt om in een keer een rechte lijn te trekken, doe het dan in stukjes. Heb je de lijn te groot of onnauwkeurig aangebracht dan kun je dit makkelijk verwijderen met een vochtig wattenstaafje. Ga altijd met een wattenstaafje over de onderrand van je ogen voor een open blik en een strak lijntje.

Stap 4. Aanbrengen van oogschaduw

Je kunt het beste 3 verschillende tinten oogschaduw gebruiken in dezelfde kleurnuances. Gebruik de donkerste kleur voor het ooglid en werk van binnen naar buiten. De middelste tint gebruik je voor de lijn rond de oogkas. Til je ooglid iets op zodat je de kleur egaal kunt aanbrengen. De lichtste kleur gebruik je als highlight onder de wenkbrauw aan. Om je ogen nog meer uitstraling te geven kun je de highlight ook aanbrengen op de binnenste ooghoeken.

Stap 5. Wenkbrauwen

Door de wenkbrauwen te accentueren krijg je een sprekende blik. Borstel eerst de wenkbrauwen in model, hierdoor verwijder je meteen poeder of foundation die in de haartjes is gaan zitten. Gebruik een potlood dat overeenkomt met de kleur van je wenkbrauwen. Zorg voor een potlood met een scherpe punt voor het mooiste effect. Met het potlood zet je kleine streepjes in de wenkbrauw met de vorm van de haartjes mee. Werk altijd van binnen naar buiten. Heb je teveel aangebracht dan kun je dit verwijderen met een vochtig wattenstaafje. Als finishing touch kun je een beetje vaseline of ander glansproduct zoals haarserum op de wenkbrauw aanbrengen.

Stap 6. Mascara

Voor het aanbrengen van de mascara kun je een wimperkrultang gebruiken. Deze knijp je ongeveer 6 seconden vast om de wimpers te krullen en de oogopslag te vergroten. Gebruik de wimperkrultang alleen als je nog geen mascara op hebt, wanneer dit wel het geval is kunnen je wimpers breken of aan elkaar gaan plakken. Draai de mascara rustig open en kijk altijd of er geen klodders aanhangen, verwijder eventuele klodders met een tissue.

Zorg er altijd voor dat je zo dicht mogelijk bij de aanzet begint en trek de borstel geleidelijk door de wimper. Door een zigzaggende beweging bedek je de wimperhaartjes optimaal. Vergeet vooral niet de haartjes aan het uiteinde van het oog. Met een speciaal kammetje kun je haartjes goed scheiden en hiermee verwijder je overtollige mascara. Breng na ongeveer een minuut een volgend laagje aan.

Stap 7. Lippen

Gebruik een lippotlood om te voorkomen dat de lippenstift gaat uitlopen, voornamelijk als je wat ouder bent kan de lippenstift in de lijntjes rondom de lippen lopen. Gebruik altijd een kleur die overeenkomt met je lippenstift. Trek nooit een rechte lijn maar breng het potlood met kleine zachte streepjes aan. Door de lippen in te kleuren leg je een goede basis voor de lippenstift. Vervaag de lijntjes met een kwastje.

Lippenstift kun je ook het beste aanbrengen met een kwastje, hierdoor kun je het secuurder aanbrengen en je doet ook nog eens langer met de lippenstift. Begin met de onderlip en werk van buiten naar binnen toe. Na het aanbrengen kun je overtollige lippenstift verwijderen door op een tissue te happen. Voor een perfect resultaat en meer volume breng je wat lipgloss op het midden van de lippen aan.

Stap 8. Blusher

Als finishing touch gebruik je een blusher. Deze breng je aan met een kwast en vergeet niet eerst over de kwast te blazen om te voorkomen dat er teveel poeder opzit. Voor een egaal effect kun je de blusher het beste aanbrengen in een ronde beweging. Je kunt de jukbeenderen accentueren door op de wangen te zuigen en de blusher aan te brengen over lijn die zichtbaar is. Wanneer je een highlighter subtiel aanbrengt op de jukbeenderen kun je dit effect nog vergroten. Je kunt de blusher ook gebruiken voor een gezond kleurtje, de zogenaamde appelwangetjes. Hiervoor kun je het beste breeduit lachen en de blusher aanbrengen op de huid die naar voren komt.

Related Posts