Home Make up Maniac nails gellak stickers

Maniac nails gellak stickers

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Heb je al gehoord over Maniac nails? Maniac nails is een nieuwe techniek die jouw nagels snel en deskundig van een nieuwe kleur voorziet door middel van speciale gellak stickers. Deze gellak stickers zijn makkelijk aan te brengen en te verwijderen. In dit artikel vertellen we je alles over deze Maniac nails.

Maniac nails aanbrengen

Om je een beter inzicht te geven hoe Maniac nails werken, leggen we je uit welke stappen je moet ondernemen om ze aan te brengen. Hoe lang je er over doet is voor iedereen verschillend, dit ligt ook aan de conditie van je nagels en hoe lang je ermee bezig bent om je nagels gereed te maken. Gemiddeld duurt het daarna zo’n 20 minuten om de Manic nails aan te brengen

Stap 1 – Voorbereiding

Voordat je de Manic Nails gaat aanbrengen is het belangrijk om je nagels hierop voor te bereiden. Het is belangrijk om eventuele nagellak te verwijderen, je nagelriemen naar achteren te schuiven en je nagels op de juiste lengte te vijlen. Let goed op dat je tenminste een uur voordat je de Maniac nagels gaat aanbrengen geen handcrème of andere vettige substantie op je nagels aanbrengt.

Stap 2 – Selecteren welke stickers je gaat aanbrengen

De Maniac nails bestaan uit een groot stickervel met daarop gellak stickers in verschillende maten. Doordat het vel transparant is kun je makkelijk zien hoe de kleur eruit ziet en welk formaat sticker het beste bij jouw nagels past. Bij twijfel, pak dan de kleinere optie. Het resultaat is het mooiste als er een smalle rand nagel, ongeveer 1 mm, naast de sticker zichtbaar is.

Stap 3 – Het aanbrengen van de gellak stickers

Het beste verwijder je eerst de bovenste beschermlaag van de sticker, vervolgens pak je de sticker bij het uiteinde vast om deze los te maken van het vel. Op deze manier kun je de gellak stickers aanbrengen zonder het gedeelte dat op de nagel komt aan te raken en onbewust vies te maken. De sticker moet goed in het midden geplaatst worden met een kleine ruimte vanaf de nagelriem en beide zijkanten. Tenzij je enorm lange nagels hebt, blijft er aan het uiteinde een stick sticker over. Voor het gemak kun je deze alvast om de nagelrand heen vouwen en afknippen.

Stap 4 – Uitharden onder de lamp

Wanneer je klaar bent met het plakken van de stickers moeten de nagels nog uitharden onder de lamp. Controleer voor de zekerheid eerst of alle gellak stickers goed hechten aan je nagels. Het is goed om er nog eens overheen te wrijven vanaf de nagelrand naar de top toe. Plaats je vingers onder de lamp voor 60 seconden. Draai eventueel je duim wat naar de lamp toe met je andere hand zodat deze goed het licht opvangt.

Stap 5 – Vijlen en afwerken

Na de lamp is het belangrijk dat je de nagels mooi af gaat werken. De afgeknipte gellak stickers kun je nu mooi bijvijlen tot aan de nagelrand. Controleer of de afwerking glad is en er geen haakjes ontstaan.

Stap 6 – Topcoat

Een extra topcoat gaat ervoor zorgen dat je extra lang van je Maniac Nails kunt genieten. Je brengt de topcoat aan en laat deze 120 seconden uitharden onder de lamp. Let er goed op dat de onderkant van je duim nagel goed droog is. Je kunt hiervoor je duim draaien of deze nog wat langer apart onder de lamp houden.

Het verwijderen van Maniac nails

Maniac nails kun je verwijderen door met een bokkenpootje voorzichtig de randjes los te maken. Vervolgens doe je de speciale nagelriemolie tussen de nagel en de sticker. Door deze olie laat de lijm van de sticker los en kun je voorzichtig de sticker verwijderen. Ga er vooral niet aan trekken om te voorkomen dat de een laagje nagel mee trekt. Je moet dit echt voorzichtig en geduldig doen.

Onze ervaring met Maniac Nails

Wij mochten de Maniac Nails uitproberen en waren eerlijk gezegd in het begin wat sceptisch. Toch hebben deze Maniac Nails alle verwachtingen overtroffen. De gellak nagels bleven maar liefst 3,5 week zitten. Ze gingen niet chippen, hielden moeiteloos een scheur in de nagel op zijn plaats en nagels die onder een gelnagellak nog wel eens afbraken werden langer dan ooit.

Manic Nails versus gelnagellak

GelnagelakManiac Nails
– keuze uit meerdere kleuren– keuze uit leuke printjes/nail art
– veel keuze om professioneel aan te brengen– makkelijk zelf aan te brengen
– kan chippen of losraken– randjes aan onderkant kunnen loskomen, blijft wel in takt
– blijft gemiddeld 2 weken zitten– blijft gemiddeld 3 weken zitten
maniac nails versus gelnagellak

Maniac Nails kopen

Maniac nails startersetManiac Nails gellak stickers zijn verkrijgbaar via hun eigen webshop en de Bijenkorf. Het is aan te raden om te starten met een starterset omdat daar alles in zit wat je nodig hebt met korting:

– 2 verschillende Gellak nagelstickers
– Nageltasje
– Mini Maniac LED Lamp
– Top coat
– Nagelriem olie
– Nagelschaar
– Nagelriem bokkenpootje

Koop nu bij Bijenkorf

Related Posts