Home Gezichtsverzorging Een onzichtbare beugel: onopvallend een recht gebit

Een onzichtbare beugel: onopvallend een recht gebit

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Een blokbeugel, slotjes of de vaak gevreesde buitenboordbeugel: de kans is groot dat je als tiener al aan een beugel moest. Op basis van cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit krijgt zo’n 45 procent van alle jongeren in Nederland vroeg of laat een beugel. En ook volwassenen gaan steeds vaker aan een beugel om hun gebit nog mooier te maken. Maar onder de volwassenen is de traditionele beugel nog minder populair, en volwassenen kiezen massaal voor een subtielere oplossing: een onzichtbare beugel.

Een onzichtbare beugel is de trend onder volwassenen

Naar de ortho gaan is iets wat we doorgaans associëren met tieners, maar de afgelopen jaren heeft er een opvallende verandering plaatsgevonden in de wereld van orthodontie. Steeds meer volwassenen kiezen er namelijk voor om hun glimlach te verbeteren, en dan vaak met behulp van een onzichtbare beugel. De keuze om aan een beugel te beginnen kan uiteenlopen van het vergroten van iemands zelfvertrouwen tot het bevorderen van de mondgezondheid.

Hoe werkt een onzichtbare beugel?

Het verkrijgen van een behandelplan begint met een consult bij een orthodontist. Het behandelplan en de beugel zijn namelijk maatwerk. Er worden dan ook eerst een scan en verschillende röntgenfoto’s van het gebit gemaakt. Daarna worden er verschillende onzichtbare beugels gemaakt. Afhankelijk van de huidige stand van je tanden, je uiteindelijke wensen én de manier waarop je gebit reageert op de behandeling, kan het zijn dat je veel verschillende onzichtbare beugels krijgt. Elke week wissel je van onzichtbare beugel, want iedere beugel heeft weer een kleine verandering. Zo bewegen de tanden naar de juiste en gewenste positie.  

De voordelen van een onzichtbare beugel voor volwassenen

Het grote voordeel ten opzichte van reguliere beugels? Discretie! Een onzichtbare beugel valt namelijk nauwelijks op, en in het dagelijks leven zal je dan ook ongezien je beugel kunnen dragen. Voor veel volwassenen is dit dan ook de doorslaggevende factor om een onzichtbare beugel te nemen, want vaak vinden we het dragen van een reguliere slotjesbeugel beschamelijk op latere leeftijd. En dat terwijl we wél mooie rechte tanden willen hebben. Dan is een transparante beugel natuurlijk de perfecte uitkomst.

Daarnaast zijn deze beugels vaak ook nog eens een stuk comfortabeler dan de ‘reguliere’ beugels, waardoor men ze met plezier draagt. Reguliere beugels zijn vaak gemaakt van metaal en kunnen scherpe randjes bevatten. Ze veroorzaken vaak irritatie en pijn. Onzichtbare beugels zijn gemaakt van glad materiaal en veroorzaken daardoor minder wrijving in de mond. Daarnaast passen ze perfect om je tanden heen, dus je voelt er vrij weinig van.

En tot slot, een mooi bijkomend voordeel: onzichtbare beugels bieden vaak sneller resultaat. Ze zijn namelijk net zo effectief en vaak is er al met 10 weken een mooi resultaat te zien. Maar er zijn ook langere behandelplannen voor ingrijpendere veranderingen aan het gebit.

Kies net als veel anderen ook voor een onzichtbare beugel!

Heb je nog nooit een beugel gehad en wil je nu toch een mooi, recht gebit? Of heb je wel al eens een beugel gehad, maar zijn je tanden zich toch weer gaan verplaatsen? Ga voor discretie, comfort en maatwerk – kies voor een onzichtbare beugel! Onzichtbare beugels zijn niet voor niets super populair, en ze hebben al het zelfvertrouwen van enorm veel mensen vergroot. Wist je bijvoorbeeld dat ook veel bekende mensen een onzichtbare beugel hebben gehad tijdens hun carrière? Als sterren als Katy Perry, Tom Cruise en Khloe Kardashian over de rode loper kunnen lopen met een onzichtbare beugel, dan kan jij dat ook! Met een onzichtbare beugel is een rechte glimlach binnen handbereik, ongeacht je leeftijd.

Related Posts