Home Lichaamsverzorging 10 Tips om cellulite te verminderen

10 Tips om cellulite te verminderen

Door: Hanneke van Mackelenbergh

Op zoek naar tips om cellulite te bestrijden? Bijna alle vrouwen hebben last van cellulite, maar liefst 90% van de volwassen vrouwen hebben. Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, komt voor bij zowel dunne, als dikke vrouwen. Er is helaas geen mogelijkheid om in één keer van je cellulite af te komen, maar er zijn wel veel dingen die je kunt doen om cellulite te verminderen.

Cellulite ontstaat doordat de hoeveelheid vetcellen in het onderhuids bindweefsel toeneemt. Hierdoor raken de bloedvaten vernauwd. Ook kunnen vet, vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en verhardt het bindweefsel. Op deze manier krijgt de huid onregelmatigheden zoals putjes of bobbeltjes welke cellulite genoemd worden.

We geven je graag tips die allemaal bij kunnen dragen om jouw cellulite te verminderen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden die een positief resultaat kunnen geven in de vermindering van cellulite. Vaak is het niet mogelijk om cellulite helemaal weg te krijgen.

10 tips cellulite te verminderen

1. Drink veel water

Drink 6 tot 8 glazen water per dag om je lichaam schoon te spoelen en de afvalstoffen af te voeren. Als je niet de hele tijd water lust, neem dan kruidenthee of water met een smaakje. Groene bevat theobromine, dit stofje helpt je bij het vrijgeven van opgeslagen vet in je lichaam. Door het drinken van maximaal 5 glazen groene thee ben je verstandig bezig wanneer je jouw cellulite wilt verminderen.

2. Stop met roken

Roken kan cellulitis verergeren omdat het je huid verstopt en je lichaam vult met giftige stoffen. Dit heeft effect op de elasticiteit van je huid en verergert daarom de cellulitis, en het veroorzaakt rimpels. Dat roken cellulite kan veroorzaken is zeker een extra reden om van deze slechte gewoonte af te komen. 

3. Vermijd stress

Stress veroorzaakt hormonale veranderingen, en kan daardoor effect hebben op je huid. Cortisol is een stresshormoon dat de huid kan verdiepen en de vetvoorraad kan vergroten. Het kan ook de productie vertragen van groeiende hormonen die een gezonde huid creëren. Het is erg belangrijk om te relaxen; probeer yoga, fietsen of wandelen, en zorg ervoor dat je 8 uur per nacht slaapt.

4. Train

Hoewel dunne mensen net zo goed last kunnen hebben van cellulitis als dikke mensen, kan overgewicht cellulitis verergeren. Als je cardiotraining combineert met gewichtstraining, kan je het ontstaan van cellulitis drastisch tegengaan. Dit duurt langer dan 7 dagen, maar het tegengaan van cellulitis (en niet te vergeten de verbetering van je hele lichaam) zal geweldig zijn.

5. Body scrub

Een bodyscrub kan je beste aankoop worden. Je huid scrubben helpt dode cellen verwijderen en stimuleert de circulatie. Dit helpt ook de afvoer van vetcellen die cellulitis veroorzaken. Voor het beste resultaat kun je 2 keer per dag scrubben. Klik op de volgende link voor de beste scrub voor je lichaam.

6. Anti cellulite crème

Er zijn verschillende crèmes te verkrijgen tegen cellulitis. Voor het beste resultaat kun je beter niet alleen op de crème vertrouwen. Het moet gecombineerd worden met oefeningen en een gezond eet/drink patroon. Voor de beste resultaten moeten de crèmes aanhoudend worden gebruikt. Klik op de volgende link voor de beste anti cellulite crème.

7. Noodzakelijke vette zuren

Vette zuren kunnen helpen het verbindende weefsel rond de vetcellen te versterken, en daarmee helpen cellulitis te verminderen. Goede bronnen van vette zuren zijn: olijfolie, visolie, walnootolie.

8. Eet meer proteïne

Proteïne kan je helpen omdat het eiwit bevat, wat helpt overdadige vloeibare stoffen af te voeren. Voor het beste resultaat moet je 3 porties vis, bonen, peulvruchten, kip of tofu per dag eten.

9. Massage

Massage door ervaren masseurs kan heel wat voordelen hebben. Het kan je stress verminderen en je bloedsomloop verbeteren. Dit zorgt voor een zachte huid en de verwijdering van overdadige vloeistof. Het is ook goed om jezelf te masseren met een massageborstel om de bloedsomloop te stimuleren. Het meest effectief is een bindweefselmassage.

10. Endermologie

Endermologie is een behandelingsmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel, waarbij een apparaat wordt gebruikt dat de huid omhoog zuigt en op- en afrolt. De endermologie wordt toegepast door een therapeut, die een opleiding tot endermoloog heeft gehad. Verbetering is al te zien na 1 behandeling, hoewel 10 of meerdere behandelingen nodig zijn voor een blijvend resultaat.

11. T shape behandeling

Een T-shape behandeling is een 3 in 1 behandeling zorgt voor de afname van vetcellen, stimuleert nieuw collageen en verminderd cellulitus.

Related Posts